Regija
Crvena zvezda pronašla novog trenera

Crvena zvezda pronašla novog trenera

Autor: Paulo Sarić

Predsjednik Čović najavljuje okretanje nove stranice u klupskoj povijesti.

Poslije serije odlazaka od kojih je posljednji u nizu onaj čovjeka koji nikada nije ni zaigrao za beogradski klub, no bio je prva prinova uoči nove sezone i trebao je predstavljati značajno pojačanje, Jonaha Boldena, Crvena zvezda je konačno predstavila trenera koji će ju voditi u narednoj sezoni. Riječ je o mladom 31-godišnjem stručnjaku Dušanu Alimpijeviću, bivšem treneru FMP-a.

Podsjetimo, Alimpijević je na klupi Pantera sredinom travnja naslijedio Branka Maksimovića te je u kratkom roku posložio momčad i ostvario izvrstan rezultat ostvarivši plasman u finale domaćeg prvenstva. FMP je u polufinalu s 2-0 u seriji izbacio favoriziranog Partizana, no u konačnom obračunu s Crveno-bijelima nije imao šanse.

- Dat ćemo sve od sebe da nastavimo niz dobrih rezultata koji su sada iza nas. Trebalo je hrabrosti prihvatiti ovu ponudu, ali to se od trenera Zvezde i očekuje. Postoji jasna vizija tko bi trebao doći iz FMP-a u Zvezdu, ali ne bih licitirao imenima. Imamo i jasnu sliku igrača koji ostaju. Pratimo tržište i detaljno ga analiziramo. Trudit ćemo se riješiti [pitanje kadra] što prije jer 5. kolovoza imamo prve preglede, a 7. kolovoza prvi trening. Nisam došao kao zamjena Dejanu Radonjiću. On je zlatnim slovima ispisao ime i prezime u knjige ovoga kluba. Ta priča je iza nas i ne osjećam pritisak toga. Imam samo pritisak i odgovornost da ne iznevjerim ljude koji su mi ukazali povjerenje – kazao je na konferenciji za medije novi trener aktualnog prvaka Jadranske lige, kako prenose službene stranice kluba.

Alimpijević je košarku igrao u Vojvodini, gdje je započeo i trenersku karijeru, a pažnju na sebe je skrenuo vrlo dobrim vođenjem KK Spartak iz Subotice što mu je i donijelo angažman u FMP-u. U samo dva mjeseca na klupi srbijanskog abaligaša potvrdio je svoju vrijednost te je jučer potpisao trogodišnji ugovor s renomiranijim beogradskim klubom.

- Uvijek i u svakom klubu sam inzistirao na dobroj obrani. Ona se podrazumijeva – dao je nacrt svoje košarkaške filozofije mladi trener Crvene zvezde.

S njim su u novi klub prešli i dosadašnji suradnici u FMP-u Slobodan Ljubotina i Aleksandar Jovančević, dok je na mjesto prvog pomoćnika došao bivši srbijanski reprezentativac Milenko Tepić.