Europa i Svijet
CSKA potpisao Othella Huntera

CSKA potpisao Othella Huntera

Autor: Paulo Sarić

Visoki Amerikanac trebao bi dati svoj doprinos u lovu na naslov pobjednika Eurolige.

Ponajbolji europski košarkaški kolektiv CSKA iz Moskve doveo je novog igrača u svoje redove. Nakon što su u proteklih nekoliko dana ostali bez Jamesa Augustinea i Miloša Teodosića, vodstvo Zbornaje komande povuklo je prvi potez s ciljem nadomjeska gubitaka. Pošto će srbijanskog reprezentativca, gotovo neograničenom budžetu unatoč, biti praktički nemoguće nadomjestiti, Rusi su odlučili zamijeniti jednog američkog visokog igrača drugim. Izbor je pao na Othella Huntera, iskusnog bivšeg igrača Olympiakosa i Real Madrida.

Nakon završetka sveučilišne karijere Hunter je proveo dvije sezone u Atlanta Hawksima tijekom kojih je ostvario zanemariv učinak. Ubrzo je uvidio da NBA nije za njega te je krenuo ka Europi gdje mu je prvi poslodavac bio grčki Ilysiakos. Iduće je sezone u Dinamo Sassariju pružao izvrsne partije koje su mu donijele bogati kineski angažman nakon kojega se vratio na europski kontinent. Ovaj put u Ukrajinu. Nakon još nekoliko europskih avantura 2013. je prvi puta zaigrao Euroligu u dresu Montepaschija, da bi naredne godine potpisao dvogodišnji ugovor s Olympiakosom. Prošlu je sezonu proveo u Madridu gdje je bio zamjena Gustavu Ayonu i Anthonyju Randolphu prosječno bilježivši 6.8 poena uz 4.2 skoka po susretu.

- Vrlo sam uzbuđen što sam potpisao za CSKA. Momčad uvijek ima uspješne sezone, osvaja VTB ligu i natječe se za euroligaške naslove. Na ovo gledam kao na priliku da učinim nešto veliko. Mislim da mogu donijeti iskru s klupe i pomoći ekipi u obrani i zatvaranju skoka. Veselim se početku nove sezone – kratko je rekao novi Amerikanac u redovima moskovskog sastava za službene stranice kluba.


Nešto je rječitiji bio trener Dimitris Itoudis:

- Očito je da je posljednje tri sezone Hunter igrao na visokom nivou. Bio je član Olympiakosa i Real Madrida, momčadi koje se borile za plasman na završni turnir. Tražili smo jednog visokog igrača koji će, zajedno s Kyleom, donijeti atleticizam, obranu, skok i mogućnost tranzicijske igre. Othello ima želju i odlučnost da bude dio pobjedničkog tima. Znam da je imao mnoštvo ponuda, no odlučio je doći u Moskvu i veselim se što ću raditi s njim – izjavio je trener moskovskog sastava.

Podsjetimo, CSKA će nastupiti na Zadar Basketball Tournamentu krajem rujna na Višnjiku.