Europa i Svijet
CSKA nadoknadio -24 i promašio dva šuta za pobjedu, Žalgirsu treće mjesto

CSKA nadoknadio -24 i promašio dva šuta za pobjedu, Žalgirsu treće mjesto

Autor: Branko Tabak

Utakmica u tri čina.

Iz Beograda za Basketball.hr - Branko Tabak

Žalgiris je osvojio treće mjesto u ovosezonskom izdanju Eurolige. Momčad Šarunasa Jasikevičiusa pobijedila je moskovski CSKA, najskuplju i, nakon ligaškog dijela natjecanja, najbolju ekipu natjecanja 77-79.

Bila je to utakmica u tri čina. 

Čin prvi:

Prva četvrtina utakmice prošla je u igri koš za koš te je rezultatski završila na jedna posjed, 9-22 za Litvance. Žalgiris je udvostručio svoju prednost u drugoj četvrtini koja je bila 'copy paste' prve. 

Čin drugi:

Po povratku iz svlačionica uslijedio je zeleni (u ovom slučaju ipak bijeli) uragan! Nakon dvije i pol minute igre bilo je 35-49. Prednost je rasla u kontinuitetu (37-54, 37-60, 41-65), a u završnu četvrtinu ušlo se s prednošću Žalgirisa 48-69. Da. CSKA je zabio 15, a primio 28 poena.

Čin treći:

Žalgiris oko 35. minute ostaje bez goriva, a CSKA se na krilima razigranog Mikhail Kulagina prave seriju 18-2 i dolaze do samo dva poena zaostataka (77-79) i dvije meč lopte. No, Kulagin promašuje svoju prvu tricu na utakmici, a nakon oba promašena bacanja Brandona Daviesa, pobjedu je promašio i Semen Antonov. 

Tri su igrača predvodila Žalgiris do pobjede: Vasilije Mičić i Paulius Jankunas s 15 i Edgars Ulanovas s 14 poena. 

Kod momčadi CSKA po 14 poena postigli su Kulagin i Othello Hunter, slijedio ih je Corry Higgins s 12.