Europa i Svijet
CSKA potpisao mladog ruskog reprezentativca

CSKA potpisao mladog ruskog reprezentativca

Autor: Paulo Sarić

Lopatin je dobio ugovor na čak pet godina, te je prvi igrač koji se okoristio novom sportskom politikom kluba.

Moskovski CSKA jučer je službeno objavio potpisivanje ugovora s mladim i talentiranim košarkašem Andrejom Lopatinom, prenose službene stranice kluba. Talentirani 18-godišnjak produkt je omladinske škole ruske momčadi u koju je došao 2014. godine.

Lopatin je dugogodišnji član mladih reprezentacija, a potpisao je ugovor na pet godina.

- Lopatin je prvi igrač koji je potpisao dugogodišnji ugovor pod našim novim konceptom razvoja mladih igrača. Andrej je nedvojbeno zanimljiv igrač, moderan i svestran visoki igrač u kojemu vidimo potencijal za bitne stvari u našoj momčadi. Sigurna sam da će kroz igranje u Superligi steći iskustvo i unaprijediti svoje vještine kako bi zauzeo mjesto u prvoj ekipi – rekla je dopredsjednica moskovskog sastava Natalija Furaeva za službene stranice kluba.

- Gledao sam Andreja još otkad je imao deset godina te sam ga vidio u svom fazama njegova razvoja. Mogu primijetiti da je vidljivo sazrio u posljednjih pola godine, a sljedeće dvije sezone će predstavljati vrlo bitno prijelazno razdoblje za njega. No, ne sumnjam u njegove radne navike. Mora napredovati po pitanju snage i tehnike, a sada je sve u njegovim rukama – kazao je trener druge momčadi CSKA-a Andrej Maltsev.