Europa i Svijet
FOTO: CSKA prvi finalist, Bayernu nisu pomogli ni Lučić i Mačvan

FOTO: CSKA prvi finalist, Bayernu nisu pomogli ni Lučić i Mačvan

Autor: Teo Cilar

Susret za prvo mjesto skupine B otišao je na stranu CSKA Moskve.

 Bayern je pružio odličan otpor, ali ruski je sastav bio bolji rezultatom 80:70.

Bayern Munchen je u odnosu na prvu utakmicu turnira bio jači za reprezentativce Srbije Vladimira Lučića i Milana Mačvana. Stigao je i Stefan Jović, ali on nije zaigrao zbog ozljede zgloba u polufinalu Eurobasketa 2017. Rekao nam je kako mora mirovati još četiri do pet dana, a onda se vraća treninzima.

Rusi su u prvoj četvrtini bili puno bolji od Bayerna. Nakon prvih par minuta imali su 9:4, a razlika je do kraja ovog perioda rasla do konačnih 27:17. Iz ovog perioda vrijedi spomenuti i atraktivnu blokadu Vladimira Lučića nad "stijenom" Kyle Hinesom.

Njemački je sastav zaigrao puno bolje u drugoj četvrtini, posebno obranu jer u ovoj su dionici primili samo 13 poena. Vratili su se potpuno u utakmicu na nešto manje od dvije minute do kraja prvog poluvremena kada je na semaforu svjetlilo 37:35 za CSKA. Treba spomenuti i neugodnu ozljedu Bayernovog Jared Cunninghama pod sam kraj poluvremena. Iako smo prvo pomislili da se radi o koljenu, u pitanju su ipak bile prepone desne noge.

Bayern je nastavio s dobrom igrom iz druge četvrtine, a CSKA nije zabio koševe čak 3:45 minuta. Za to je vrijeme Bayern došao do šest poena prednosti 46:40. Nekoliko su minuta održavali tu prednost, ali onda je krenuo Cory Higgins koji u kratkom periodu ubacuje osam poena i donosi vodstvo 57:55 na kraju treće dionice.

Odmah na startu posljednje četvrtine CSKA radi seriju 9:3 i bježi na 66:58. Ovu prednost održavali su do samog kraja i ostvarili pobjedu 80:70 i tako se plasirali u finale. Odlična je bila francuska veza Nando De Colo-Leo Westermann. Prvi je ubacio 15 poena uz pet asistencija, a drugi 17 uz četiri asista. Will Clyburn postigao je 16 koševa uz šest skokova i četiri osvojene lopte. Kod Bayerna se istakao Devin Booker s 18 poena, pet skokova i tri asistencije, a posebno treba naglasiti nekoliko njegovih silovitih zakucavanja.