Europa i Svijet
FOTO: CSKA silovito otvorio Zadar Basketball Tournament

FOTO: CSKA silovito otvorio Zadar Basketball Tournament

Autor: Teo Cilar

Prvaci Kine bili su samo lakši trening za ponajbolju europsku momčad.

CSKA Moskva otvorio je peto izdanje Zadar Basketball Tournamenta uvjerljivom pobjedom protiv kineskih prvaka Liaoning Hengruna. Momčad iz Kine nije imala nikakvih šansi u svojoj prvoj utakmici na hrvatskom tlu, ruski prvaci slavili su s 90:46 na krilima Corya Higginsa

CSKA-Liaoning Hengrun 90:46 (25:11, 21:5, 23:18, 21:12)


Tek u prvih pet minuta utakmice košarkaši Liaoning Hengruna bili su na jednoznamenkastoj razlici, a do kraja četvrtine CSKA na krilima Othella Huntera i Higginsa odlazi na uvjerljivih 25:11. Tek se u drugoj četvrtini zahuktao ruski stroj koji je kineskom sastavu dozvolio svega pet postignutih poena pa smo na poluvremenu imali okruglih plus 30 za CSKA koji je u ovoj utakmici igrao bez svojih najboljih igrača Sergia Rodrigueza, Nanda De Cola i Willa Clyburna koji su imali obavezu snimanja spota za Euroligu i u današnjoj utakmici nisu igrali, ali hoće u iduće dvije. 

CSKA je dobio i treću četvrtinu, ali ne toliko uvjerljivo kao prve dvije. Dozvolili su kineskoj momčadi da malo "prodiše" što su iskoristili za 18 postignutih poena u tom periodu, a rezultat je glasio 69:34. CSKA je u posljednjem periodu došao do najviše prednosti na utakmici od 46 poena razlike, a susret je na kraju završio rezultatom 90:46.

Kod momčadi CSKA samo se jedan igrač nije upisao u listu strijelaca, a najbolji su bili Higgins s 15 poena i 4 asistencije, Andrey Vorontsevich je ubacio 13 uz 4 skoka, a minutažu je dobro iskoristio i Ivan Ukhov koji je zabio 12 poena uz po 3 skoka i asista.

Kod Liaoning Hengruna najbolji He Tianju s 18 poena i 6 skokova. Razočarao je bivši NBA igrač Brandon Bass koji je ubacio svega 5 poena uz 5 skokova, a još slabiji je bio Lester Hudson koji je za nešto više od 9 minuta na terenu postigao 2 poena.