Hrvatska
Regija
VIDEO/FOTO: Čudnovate zgode Ivana Velića...

VIDEO/FOTO: Čudnovate zgode Ivana Velića...

Autor: KK Cibona

Cibona povela 12-0, Partizan uzvratio s 25-0, Cibona opet povela...

U 7. kolu ABA Lige Cibona je poražena u Beogradu od Partizana rezultatom 86-67.

Cibosi su sjajno otvorili utakmicu sa 12:0 i izgledalo je kao da ćemo gledati reprizu utakmice s Mornarom, no domaćini su se vrlo brzo probudili i napravili nevjerojatnu seriju od 25:0 i preokret  nakon kojeg je semafor pokazivao 33:23.

Cibona se borila do kraja u svakoj utakmici ABA Lige do sada pa je to bilo za očekivati i u ovoj utakmici. U trećoj se četvrtini nakratko vratila u vodstvo, držala se nekih 28 minuta u utakmici, a onda im je presudio Rade Zagorac sa 3 vezane trice i prednost koju Partizan do kraja nije ispuštao.

U redovima Cibosa najefikasniji bili su Filip Bundović sa 14 i Marko Ljubičić sa 10 poena.

Ivan Velić, trener Cibone:

Bilo je super igrati u jednoj pravoj košarkaškoj atmosferi, pred punim tribinama. Postavili smo se muški, poveli 12:0 i u prvoj četvrtini smo u jednom periodu jako dobro izgledali, međutim, kad smo ušli u rotacije došlo je do pada u našoj igri i Partizan se prebrzo vratio. Drugo poluvrijeme smo se opet digli, došli do 50:51 i opet nam se dogodio pad. Oni su pogodili jako bitne šuteve kad je trebalo, šutirali su za 3 poena 50% i jednostavno nismo imali snage da se vratimo u neki egal i onda sam odlučio odmoriti neke igrače budući da već unutar 24 sata imamo iduću utakmicu u Zaboku.

Josip Bilinovac, igrač Cibone:

” Dobro smo krenuli u utakmicu, imali smo 15 razlike. U tom je trenutku Partizan počeo igrati agresivnije. Mi nismo dobro odgovorili na tu agresivnost, izgubili smo nekoliko lopti i dali im neke lagane poene što je probudilo publiku i oni su uz tu publiku uspjeli preokrenuti rezultat. Napravili su seriju od 25:0, to je baš velika rupa za dobiti Partizana u Beogradu. Okrećemo se utakmici sa Zabokom, pokušat ćemo se što više rekuperirati i pobjediti sutra.”

PARTIZAN: Paige 13, Sy 7, Marinković 12, Gegić 4, Pecarski, Gavrilović, Brown, Zagorac 17, Janković 1, Landale 19, Gagić, Nikolić 13.

CIBONA: Bilinovac 6, Uljarević 1, M. Ljubičić 10, Marić 2, Bundović 14, Gilbert 3, Novačić 6, Rozić 4, Slavica, Ross 9, Jefferson 4, Markota 8.

PARTIZAN-CIBONA 86-67 ( 23:23, 22:17, 24:16, 17:11)

Sljedeću utakmicu Cibosi igraju već sutra kad u 6. kolu HT Premijer lige gostuju u Zaboku u 18:00sati.