Hrvatska
Čudo u Samoboru: Ribola ostavila Simonovu momčad na jednom poenu u četvrtini

Čudo u Samoboru: Ribola ostavila Simonovu momčad na jednom poenu u četvrtini

Autor: KK RIbola Kaštela KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Na poluvremenu je bilo 9:55!

U šestom kolu Prve lige igrači Ribole Kaštela ostvarili su treću pobjedu, a drugu zaredom na gostovanjima. Nakon pobjede nad Mladosti u Zagrebu, ovaj put im je uspjelo slaviti u Samoboru, a završni rezultat ove nesvakidašnje utakmice bio je 52:89.

Igrači Damira Rančića sve su riješili u fantastično odigranom prvom poluvremenu u kojemu su domaću momčad limitirali na svega devet poena. U tom periodu napravili su i rijetko viđenu seriju od 25-0, a drugu četvrtinu dobili su sa impresivnih 1:25!!! Na poluvremenu je bilo 9:55!!!

Najzaslužniji za novi uspjeh kaštelanske momčadi bio je dvojac visokih igrača, a obojica su imala 'dvostruko-dvostruki' učinak. Petar Markota upisao je 20 poena i 12 skokova, a Mario Krešić 13 poena i 11 skokova. Između navedenih, po broju koševa ubacio se Luka Murko sa 15 poena uz 5 uhvaćenih lopti, dok je domaće 'Risove' predvodio jedini dvoznamenkasti strijelac Luka Žganjer sa 11 poena.

Igrači Ribole Kaštela su na kraju imali 15 skokova (49-34), 10 asistencija (23-13) i 18 poena iz reketa (30-48) više od Samobora, a puno kvalitetniji bio im je i ukupan šut iz igre (50.7% - 30.8%). Najveću prednost gostujući sastav imao je na kraju prvog poluvremena (+46), dok su domaćini jedino vodstvo imali na samom početku kada su poveli sa 2-0.

Samobor nije mogao računati na svog najboljeg igrača, ozlijeđenog Krunoslava Simona, a Ribola na braću Zebić, Bartulovića i Martina Krešića. Zato je čak 28 minuta na terenu proveo Martinov vršnjak, 17-godišnji Karlo Vidović, a svoj odličan nastup okrunio je sa tri pogođene trice iz šest pokušaja i šest uhvaćenih lopti.

U sedmom prvenstvenom kolu Ribola Kaštela će biti domaćin Stoji iz Pule.