Hrvatska
Regija
Cvitanović i Bistrović razbistrili (Ciboninu) Budućnost

Cvitanović i Bistrović razbistrili (Ciboninu) Budućnost

Autor: Branko Tabak

Juniori Cibone su ostvarili prvu pobjedu na juniorskom ABA turniru u Zadru.

Juniori Cibone su ostvarili prvu pobjedu na juniorskom ABA turniru u Zadru. Nakon sinoćnjeg poraza od Petrol Olimpije jutros su bili bolji od podgoričke Budućnosti 83-76.

Budućnost je bila ta momčad koja je znala tijekom prve tri četvrtine pobjeći na 8 do 10 poena razlike, no nisu uspijevali prelomiti utakmicu. Velike zasluge za to valja pripisati Luki Cvitanoviću (na kraju je imao 22 poena i 5 asistencija)v koji je Cibose držao u igri veći dio utakmice, posebice prvog poluvremena.

Crnogorce je kazna stigla u zadnjoj četvrtini koju je hrvatski predstavnik dobio 21-14 za konačnih +7 (83-76).

Junak pobjede bio je raspoloženi Dino Bistrović koji je uz 27 poena imao 9 skokova i 6 asistencije. Roko Prkačin je odigrao indisponiranu utakmicu iako je ostvario double-double učinak (10 poena, 13 skokova). Šut iz igre mu je bio 2-13, a u oba slučaja je zakucao loptu u obruč. Roko je u 7. minuti nakon nekoliko vezanih promašaja zatražio izmjenu ne bi koncentraciju i mir pronašao na klupi, no jednostavno ruka je danas bila nemirna.

Mladi Vukovi danas imaju dupli program. U 20:15 sati sastaju se sa Zadrom kojem se, saznali smo danas u Jazinama, vraća Jure Planinić. Bit će to još jedna prilika za punu dvoranu i košarkašku feštu na Višnjiku. Bit će to i velika škola za jedne i druge dečke jer u takvom se dekoru postaje igrač.

Kako je to primijetio jedan od gostujućih promatrača zadarskih događanja: Zvezda bi za ono sinoć trebala uplatiti Zadru novac za školovanje njihove djece.

Da, jednostavno je u pitanju grad, sredina i turnir na kojemu svi na kraju utakmice nešto dobivaju.