Hrvatska
Cvitković i Vladović za Šibenčane double trouble

Cvitković i Vladović za Šibenčane double trouble

Sonik Puntamika deklasirala susjede iz Šibenika.

Košarkaši Sonik Puntamike upetak su na domaćem parketu uvjerljivo svladali Šibeniku rezultatom 97-72 i stigli do 12. ovosezonske pobjede u HT Premijer ligi. Zadrani su do novog trijumfa u hrvatskom prvenstvu stigli na krilima izvrsne obrane i lepršave igreu napadu koja suparnicima nije ostavila ni grama šanse za pozitivan rezultat.

Gosti su nešto bolje otvorili susret i na krilima Milije Mikovića rano poveli 3-9, no „Soniksi“ su od prve minute izgledali kao puno posloženija momčad i već do sredine prve četvrtine vratili stvari na početak. Sve je konce napadačke igre vukao prekaljeni Jakov Vladović koji je i s 37 godina na leđima lakoćom pronalazio slobodne suigrače, a od njegovih je lopti najviše profitirao Tomislav Cvitković koji se prometnuo u udarnu iglu domaćeg napada. Da nije bilo malo sporijeg otvaranja druge dionice u kojem su Puntamičani pune četiri minute bili bez koša iz igre, utakmica je mogla i ranije krenuti na mlin Vlašićeve momčadi, ovako jeza odvajanje Sonika bilo potrebno čekati do sredine druge dionice kada je kapetan Dino Palčić dvjema tricama odveo Zadrane do prve osjetnije prednosti.

Serija 8-0 na kraju prvog poluvremena povisila je domaću prednost na ugodnih 46-35 pred odlazak na veliki odmor, da bi već samo otvaranje drugog poluvremena zorno pokazalo smjer u kojem će utakmica teći u nastavku. Nije dugo trebalo da se Puntamičani odvoje na ugodnih 14 razlike (55-41), pa je kratko razdoblje bolje igre u kojem su Šibenčani prišli na devet poena zaostatka poslužilo tek kao galvanizirajući faktor igračima Hrvoja Vlašića koji su odgovorili serijom 12-0 i već krajem treće četvrtine riješili pitanje pobjednika.

Izvrsna obrana koja je u potpunosti zatvorila dvije od tri udarne igle gostiju nije ostavila prostora košarkašima Dženana Rahimića za povratak u susret pa je prednost Sonika nastavila rasti iz minute u minutu. Vladović je razigravao, a Cvitković zabijao sve do najviših plus 29 (90-61), nakon čega je na parket kročila zadarska mladost koja je dobro iskoristila pruženu priliku i mirno privela utakmicu kraju.

Puntamičane su do nova dva boda vodili Tomislav Cvitković s 22 poena i 13 skokova te Jakov Vladović s 11 koševa i čak 12 asistencija, pa gostima nije pomogla ni dobra predstava Milije Mikovića koji je susret završio s 22 poena i osam uhvaćenih lopti.