Hrvatska
Regija
Da svaku utakmicu pobjeđujemo bili bi prvaci ABA lige

Da svaku utakmicu pobjeđujemo bili bi prvaci ABA lige

Naglić: Ovo je realnost!

Partizan je i drugi puta ove sezone pobijedio momčad KK Zadar. Evo kako su susret prokomentirali akteri.                                                

Nenad Čanak, trener Partizana NIS: 

"Važna pobjeda nakon turbulentnog razdoblja. Odrađeno je dosta onog što smo radili na treninzima, ali u onom drugom dijelu toliko toga nije valjalo, pa smo skoro na kraju pokvarili dojam o utakmici. U trećoj četvrtini smo za osam minuta primili 10 poena, pa potom za dvije minute 12. Greške koje pravimo su na ovom nivou nedopustive. Iz komotne situacije i 22 poena viška dolazimo do toga da spašavamo pobjedu. Opet stara boljka. Nezadovoljstvo rješenjima u napadu se reflektira na obranu, ispadamo iz zamisli, primamo koševe na sve moguće načine. Pobjeda je dobra stvar, ali čeka nas puno toga da bi bili konkurentni ekipama sa boljim skorom."

Aleksandar Aranitović, igrač Partizana NIS: 

"Jako bitna pobjeda za nas nakon nekoliko vezanih poraza, da bi ostali u trci za doigravanje. Što se tiče utakmice, opet smo imali 19-20 razlike i dozvolili im da nam se približe na šest. Na tome moramo najviše raditi. Sljedeći meč je protiv Igokee u gostima i idemo na pobjedu." 

-------------

Aramis Naglić, trener Zadra:

"Mislim da smo izgubili zbog obrane, jer nismo imali pritisak na lopti, što nas je krasilo u nekim ranijim utakmicama. Dozvolili smo Partizanu da igra, a to je ekipa velikog napadačkog talenta. U trećoj četvrtini su pogodili neke teške šuteve, a mislim da su sa Gagićem dobili mišiće ispod obruča, što će im mnogo značiti. U trećoj četvrtini smo izgubili ritam. Nismo postavili dva napada, imali smo problema na poziciji organizatora, iako je Partizan u prvoj četvrtini bio agresivniji nego u trećoj. Ali, kad bi mogli dobiti svaku utakmicu, osvojili bismo ABA ligu. Ovo je realnost. Tražit ćemo šansu u narednim utakmicamau, imamo morektan raspored. Mada poštujem svakog protivnika, počevši od FMP koji nam dolazi sljedeći vikend." 

Šime Špralja, igrač Zadra: 

"Čestitam Partizanu na pobjedi. Mislim da ni mi nismo bili bez šanse. U trećoj četvrtini mislim da smo olako prepustili Partizanu igru i oni su se odvojili na 20 razlike. Dobra situacija za nas je da nismo stali, u tom periodu, nastavili smo igrati i bili smo u nekoj šansi da ih još malo držimo u neizvesnosti do kraja utakmice. Ne možemo biti zadovoljni,ali ni nezadovoljni, Partizan je jedna jaka ekipa i jednostavno danas su bili puno agresivniji i odlučniji."