Hrvatska
Da, tu nam je košarka

Da, tu nam je košarka

Autor: Branko Tabak

Dolazak Šibenika u Jazine nije izazvao ni približno zanimanje među zadarskim zaljubljenicima u košarku kao nedavno gostovanje Cibone.

Dolazak Šibenika u Jazine nije izazvao ni približno zanimanje među zadarskim zaljubljenicima u košarku kao nedavno gostovanje Cibone.

Tristotinjak  gledatelja pratilo je susret novog premijerligaša KK Jazine Arbanasi i GKK Šibenik. Je li cijena od 30 kuna odbila navijače ili je to realna slika koja će nas pratiti u nastavku sezone, izuzmemo li utakmice Jazina protiv Zadra i Cedevite, ostaje nam za vidjeti.

Podršku igračima Vladimira Anzulovića došlo je dati tridesetak pripadnika Funcuta. Dopratila ih je interventma policija i držala pod budnim okom tijekom cijele utakmice.


Nije bilo niti puno znanih lica. Od zanimljivijih primjetili smo tek starijeg brata stratega šibenske momčadi Dražena Anzulovića u pratnji supruge Marije, proslavljene hrvatske odbojkašice.

Danijel Jusup koji se nedavno razišao s KK Zagreb i vratio u rodni Zadar redovan je gost na košarkaškim utakmicama, pa njegovo pojavljivanje treba pripisati profesionalizmu i stilu života.

Ni igra nije doprinijela stvaranju košarkaške atmosfere.  Puno promašenih zicera, tvrda i negledljiva košarka uspavala je većinu u dvorani. Tek su navijača Šibenika neumorno uz ritam bubnjeva feštali na tribini, malo slaveći svoje, malo manje vrijeđajući tuđe. Koliko su te uvrede besmislene pokazali su i sami kada su u zadarskim Jazinama skandirali ime zadarskog igrača koji je osvojio njihova srca – Tea Petanija. U dvorani su bili i pripadnici Tornada koji su mirno sjedili te nisu reagirali na povike sa suprotne strane.


Tek 17 poena Jazina u prvom poluvremenu odnosno 36 tijekom cijele utakmice podaci su koji dovoljno kazuje kakvu smo košarku u subotu navečer  gledali.  

Veće zanimanje u novinarskoj loži izazvao je rasplet nogometnog derbija Hajduka i Dinama na Poljudu, posebice završnica u kojoj su pala tri gola i u kojoj je došlo do fizičkih obračuna igrača. Reakcije novinara koji su gledali susret na prijenosnom računalu bile su u to vrijeme u fokusu zanimanja publike.

Da, tu nam je košarka.