Hrvatska
Regija
'Da' za strance u reprezentaciji i sve glasnije 'ne' za ABA ligu

'Da' za strance u reprezentaciji i sve glasnije 'ne' za ABA ligu

Ante Breko, Damjan Rudež i Slavko Cvitković otvorili su brojne zanimljive i korisne teme o hrvatskoj košarci.

Vrlo zanimljiv prilog o hrvatskoj košarci emitiran je u emisiji Sport nedjeljom. Ante Breko u goste je pozvao Damjana Rudeže, koji čeka novi igrački izazov, i sportskog komentatora i našeg stalnog suradnika Slavka Cvitkovića.

Otvorene su brojne teme, čula su se zanimljiva razmišljanja. Izdvojit ćemo kako su i Rudež i Cvitković 'za' stranca u reprezentaciju i kako vide šansu Hrvatske da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju.

Cvitković između ostalog govori zbog čega su se Zadar i Cibona 'stropoštali' na dnu ABA lige, o tome kako je nekad vidio smisao tog natjecanja, a u posljednje vrijeme, posebice nakon incidentne završnice prošle sezone, baš i ne. Predložio je četverokružni sustav domaćeg prvenstva uz smanjenje broja klubova na osam.

Voditelj Ante Breko dotaknuo se i stanja u splitskoj i šibenskoj košarci te s pravom postavio pitanje zbog čega se toliko inzistira na igranju ABA lige ako u njoj hrvatski klubovi nisu konkurentni. Sve je začinio s upitom: 'Koga je to primjerice 'izbacio' Zadar od svoje djece u posljednje vrijeme?'.

Otvoene su brojne teme o kojima i mi svakodnevno pišemo na našem portalu. Ne zbog toga da bi skresali nečije ambicije, već zbog toga što hrvatskoj košarci želimo samo najbolje. A da bi se to dogodilo onda valja što više i što češće voditi ovakve razgovore i sjedati za zajednički stol.