Hrvatska
Dalmatinci polovični u Krešinom kupu

Dalmatinci polovični u Krešinom kupu

Autor: Paulo Sarić

Splićani su ispali od Agrodalma, Zadrani svladali Karlovčane.

Danas su odigrane dvije utakmice Kupa Krešimir Ćosić. U Splitu su snage odmjerili AKK Universitas i KK Agrodalm, dok su se u Zadru susreli Sonik Puntamika i Šanac Karlovac.

Universitas je praktički razvojna ekipa KK Split pa su u kupu bili lišeni pomoći svojih najiskusnijih i ponajboljih igrača Vrgoča, Vručinića, Omrčena i Marića, ali su i u oslabljenom sastavu pružili solidan otpor Zagrepčanima koji su na koncu slavili 83-93. Susret je bio izjednačen prvih sedam minuta, a onda su iskusniji i fizički jači gosti napravili seriju 0-17 kojom su otišli na velikih 15 koševa prednosti (15-30). Činilo se tada da splitskoj omladini prijeti potop, no Dalmatinci su se ubrzo konsolidirali i zaustavili krvarenje pa se na veliki odmor otišlo s 34-47. Većim je dijelom treće četvrtine prednost gostiju iznosila 15-ak koševa, no Splićani su se odbijali predati. Vrlo dobrim otvaranjem posljednje dionice momčad Milana Karakaša prišla je na samo minus pet (74-79), ali bliže od toga nisu stigli. Kako to u pravilu biva kada se susretnu dvije fizički neravnopravne momčadi presudio je skok, te su Zagrepčani rutinski priveli utakmicu kraju.

Pobjednike je predvodio Damir Mijić s 19 poena i devet asistencija, dok su najefikasniji u splitskim redovima bili Ante Kokan s 24 koša i pet skokova te Ivan Perasović s 22 poena i četiri uhvaćene lopte.

FOTO: KK Sonik Puntamika

U drugom je kup susretu dana Sonik Puntamika bez većih problema slavila protiv KK Šanac Karlovac rezultatom 91-69. Zadrani su od početka pokazali da su kvalitetnija momčad te su se nakon manje od devet minuta koševima Zvonimira Uzelca odvojili na prvu dvoznamenkastu prednost (21-11). Iako su gosti u svojim redovima imali nekoliko poznatih igraća poput Matije Češkovića i Bruna Josipovića, domaća je momčad već u 15. minuti Palčićevim ubačajem otišla na plus 20 (38-18) i potvrdila da ju se s pravom smatralo favoritom uoči dvoboja. Do kraja smo gledali odrađivanje posla dalmatinskog sastava koji rutinski izborio prolaz u iduće kolo Kupa Krešimir Ćosić.

Zadrane je do pobjede predvodio trojac Ceranja-Palčić-Pešut koji je zajedno ubacio 56 koševa, pri čemu je prvi od njih bio najefikasniji s 22 poena i sedam skokova, dok je najbolji u redovima gostiju bio Filip Mileta s 24 koša i 11 skokova.