Hrvatska
Damir Miljković Cici: Želimo biti jedna dobra priča

Damir Miljković Cici: Želimo biti jedna dobra priča

Prva muška liga: KK Medveščak

Tri mjeseca nakon kvalifikacijskog turnira na kojem su izborili ulazak u Prvu mušku ligu košarkaši Medveščaka otvaraju novo poglavlje u svojoj povijesti. U nedjelju od 12 sati gostuju kod Zapruđa na startu Prve lige. Trener Damir Miljković Cici prenosi optimizam i vjeru da Medveščak neće biti tek prolaznik u drugom razredu naše košarke

”Vjerujem da možemo sa svim klubovima u ligi igrati i imati što pokazati. Imamo dosta energije i mladih igrača koji nemaju veće iskustvo igranja ovog ranga natjecanja ali imaju veliku želju da iz tjedna u tjedan budu bolji i nekako priželjkujemo da budemo osvježenje lige” - kaže popularni Cici, učenik pokojnog Boška Božića Pepsija u čijoj se dvorani igra nedjeljni zagrebački dvoboj.

Izuzev pojačanja iz Dinama (Macner, Rezo, Šušak), te Borne Živkovića ostali igrači su igrali malo ili nisu uopće igrali utakmice ovog ranga natjecanja. Na posudbu su stigli Renato Serdarušić (Cedevita Junior) i Marko Prelec (Furnir)

”Mislim da smo možda i najmlađa momčad u ligi s nekoliko mladih i potencijalnih reprezentativaca i igrača koji su u Medveščaku napravili iskorak kao Skorić, Rukavina ili Barišić. Oni su svojevrsni klupski projekti i igrači koji bi trebali biti u prvom planu. Moramo biti svjesni da će biti velikih oscilacija jer smo preskočili praktički rang i pol, a treba reći da godinu i pol dana nije bilo kontinuiranog treninga i utakmica što je sigurno ostavilo traga. Jedan dio igrača nije igrao niti utakmice u mlađim kategorijama, ali ostaje nam samo rad i mogućnost da s radom možemo sve nadoknaditi. Nemamo nikakav pritisak već samo želju da budemo maksimalno koncentrirani i dajemo svoj maksimum”..dodaje Cici i govori o ciljevima

”Glavni cilj je naravno ostanak u ligi koji će biti jako izazovan. Pokušavam igrače maksimalno rasteretiti i dati im potrebno samopouzdanje. Puno smo radili i tijekom ljeta i sada prije početka sezone i vjerujem da će nagrada za to doći u utakmicama koje nas očekuju. Neka budemo jedna lijepa priča Prve lige.”

O prvom suparniku Zapruđu će kazati ”Ekipa koja ima i iskustvo i kvalitetu. Pokazali su to kroz ove pripremne utakmice, ali i tijekom prošle sezone. S nestrpljenjem očekujemo start i želju da pobjedom otvorimo sezonu iako nas očekuje teška utakmica”...zaključio je razgovor Miljković kojem će ovo biti prva seniorska sezona u ulozi trenera.