Hrvatska
Damir Miljković: Nisam prestao vjerovati u ovu selekciju

Damir Miljković: Nisam prestao vjerovati u ovu selekciju

Izbornik vjeruje u prolaz u polufinale.

Lijepe vijesti donijela nam je danas muška kadetska reprezentacija Hrvatske koja se plasirala u četvrtfinale EP koje se održava u Podgorici (Crna Gora). Nakon tri poraza u skupini Hrvatska je uspijela dobiti četvrtu (najvažniju) utakmicu na prvenstvu i izboriti borbu za ulazak u polufinale, a Sloveniju koju je slavila u sve tri utakmice u skupini poslati u borbu od 9. – 12.mjesta.

Izborniku Damiru Miljkoviću i njegovoom stožeru nije bilo lako nakon visokih poraza od Litve i Srbije, ali su uspjeli s dečkima ”skupiti glave” i kada je bilo najpotrebnije odigrati odličnu utakmicu.

- Jako sam ponosan na ove momke i nikada nisam prestao vjerovati u njih bez obzira na poraze u skupini. Prvi cilj na prvenstvu smo napravili, a to je ostanak u Diviziji A, a sada nas očekuje onaj drugi a to je borba za najviši plasman. Protiv Slovenije smo odigrali odličnu obranu koja je bila ključ naše pobjede jer ona nije dopustila njima da se razigraju. U napadu smo igrali strpljivo i konačno imali i bolji šut. U razgovoru s igračima uoči ove utakmice kazali smo im da je sve moguće i da Slovenija nije nepobjediva, a sada im je samo nebo granica. Čeka nas Latvija koja je nakon produžetka dobila Rusiju, ali ja sam uvjeren da imamo snagu da se plasiramo u polufinale, kazao je Miljković u izjavi za mrežne stranice Košarkaškog saveza Zagreba koji je na kraju još dodao

Hvala našim navijačima i prijateljima koji su potegnuli do Podgorice i nadam se novom slavlju u četvrtfinalu.