Hrvatska
Damir nadmudrio Damira: Milačićeva Šibenka preokretom u drugom poluvremenu slavila kod Rajkovićevog Škrljeva

Damir nadmudrio Damira: Milačićeva Šibenka preokretom u drugom poluvremenu slavila kod Rajkovićevog Škrljeva

Autor: Saša Ćirić Photo: KK Adria Oil Škrljevo

Kramer protiv Kramera.

Šibenka je u 4. kolu Lige za ostanak u dvorani Mavrinci svladala Škrljevo rezultatom 73-79.

Od samog početka se osjetilo da u ovoj utakmici obje momčadi žele doći do punog plijena. Vodstvo je tijekom prve dionice mijenjalo vlasništvo, a na prvi odmor su s dva poena prednosti otišli domaći (23-21). Na samom ulasku u drugu četvrtinu osovina Barnjak - Rajčić - Vrgoč radi razliku, ali se Šibenčani ekspresno vraćaju u igru. Nije to pokolebalo Rajkovićeve momke, koji su strpljivo gradili prednost. U posljednjem posjedu prvog poluvremena Barnjak je odveo Škrljevo na dvoznamenkastu prednost, ali nekoliko sekundi prije sirene Stefan Sinovec smanjuje na 49-41. 

Ključ utakmice bila je treća četvrtina. Domaći su izgubili napadačku fluidnost iz prvog dijela, što je uvelike zasluga pojačane aktivnosti gostujuće obrane. Aktivne ruke na linijama dodavanja priskrbile su Šibenčanima nekoliko lakih kontri koje je brzonogi Devon Thomas lako realizirao, a jedini domaći igrač koji je na neki način odgovarao gostima bio je Rajčić, koji je u tom razdoblju ubacio dvije trice. Ipak, sa 16 ubačenih i svega 8 primljenih poena u trećoj dionici igrači Damira Milačića uspijevaju izbrisati zaostatak i s rezultatom 57-57 (ali i psihološkim momentumom na svojoj stani) ulaze kao favoriti u posljednjih deset minuta. 

Škrljevo preko Vrgoča i Zovka bolje otvara četvrtu četvrtinu, ali slijedi pravi uragan Šibenke. Serija 12-0 za nešto više od dvije minute igre odvodi goste od 61-57 do 61-69, te se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno pet minuta prije kraja. Ipak, domaći se uspijevaju konsolidirati i pokušavaju u završnici doći do pobjede. Minutu i pol prije kraja Thomas faulira Tonija Jelenkovića na trici kod rezultata 71-74, ali mladi Zadranin promašuje jedno od tri bacanja (73-74). U idućem napadu kapetan Šibenke Domagoj Bašić pogađa tricu, da bi tridesetak sekundi prije kraja Thomas novim polaganjem stavio točku na i postavivši konačnih 73-79.

Šibenčane je do pobjede predvodio Thomas (23 poena, šut iz igre 10-15), Sinovec je s klupe dodao 14 poena, a Jambrović je upisao double-double (13 poena, 12 skokova). Kod domaćih je još jednom prvi strijelac bio kapetan Barnjak (20 poena, 5 skokova), Vrgoč je dodao 13 (5 skokova), Rajčić 12 (4 trice), Jelenković 10.