Intervjui
Damir Rajković: Možemo igrati sa svima

Damir Rajković: Možemo igrati sa svima

Autor: Teo Cilar

Izbornik Hrvatske U-20 reprezentacije vjeruje u svoje igrače.

Izbornika Hrvatske U-20 reprezentacije, Damira Rajkovića uhvatili smo nakon utakmice koju su odigrali u subotu protiv Hrvatske A selekcije u LifeClass Termama Sveti Martin. Naša mlada reprezentacija predstavila se u vrlo dobrom svjetlu, hrabro parirajući seniorskim reprezentativcima. 

Odigrali ste je jednu dobru utakmicu protiv seniorskog sastava. Rezultat je očekivano bio na strani seniora, što ste vidjeli u ovom susretu?

- Mislim da je utakmica poslužila nadam se i seniorskoj reprezentaciji. Mi imamo problema sa nekim otkazima i ozljedama tako da smo uspjeli donekle isparirati ovu utakmicu. Pokazali smo tu dozu agresivnosti koju moramo njegovati i još podići. Fali nam organizacija igre jer su nam dva prva organizatora igre u A-reprezentaciji tako da smo tu bili malo inferiorni. Što se tiče same igre, vidi se da smo tek počeli i da nam treba malo vremena da se tu uigramo, ali kada nam se neki igrači vrate i oporave od ozljeda mislim da će to izgledati sasvim ok.

S kojim ambicijama odlazite na Europsko prvenstvo?

- Kao prvo nam je ambicija da generacija 98 pokaže, da ispravi ono sve kada su ispali iz A divizije kao juniori. Znači da pokažu da imaju tu kvalitetu da ostanu u tom rangu prvenstveno, a meni, stožeru i igračima je cilj da idemo po medalju. Prvenstvo je otvoreno, pitanje je u kakvom će sastavima doći druge reprezentacije.

Izbornik Rajković smatra da imamo dobru ekipu koja garantira da može igrati protiv svih reprezentacija.

- Ovo što sada imamo, dobru momčad, mislim da garantira da možemo igrati protiv svakoga, a vidjeti ćemo sada kroz ove utakmice koje dolaze sa Crnom Gorom i na turniru u Dubrovniku gdje smo i što smo i što možemo očekivati, rekao je za kraj izbornik U-20 reprezentacije.

Utakmica protiv Crne Gore odigrana je večeras, Hrvatska U-20 slavila je s 68:53 u jednoj tvrdoj utakmici koja je odlučena u posljednjoj četvrtini. Hrvatska je na poluvremenu vodila 32:31 da bi nakon trećeg perioda imali vodstvo 51:45. Odličnom obranom prvenstveno, riješena je utakmica u posljednjoj dionici koju su naši reprezentativci dobili s 17:8. Najbolji u redovima Hrvatske bili su Perković s 18 poena, Jordano s 13 i Ljubičić s 10 i 7 skokova.