Hrvatska
Damir Rajković: 'U najmanju ruku očekujemo reprizu prošle sezone'

Damir Rajković: 'U najmanju ruku očekujemo reprizu prošle sezone'

Autor: Novi list Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

'Složili smo dobru momlad.'

Košarkaši Škrljeva zakoračili su u novu sezonu. Trener Damir Rajković okupio je u dvorani u Mavrincima momčad s puno novih igrača, kojoj će se priključiti dva Amerikanca, povratnik Brian Williams i Ash Yacoubou, piše Novi list

– Poslije brojnih odlazaka znalo se da moramo promijeniti »roster«. Igrači su pokazali ambiciju, neki su napravili iskorak i doveli smo ih do razine kada mogu konkurirati za nove izazove. Podstrek je to i dokaz uspješnosti kluba – kaže Damir Rajković, trener Škrljeva.

Otišli su Davor Konjević (Šentjur), Jasmin Perković (igračka mirovina), Dino Stipčić, Antonio Boban, Ivan Furlan i Domen Janc, stigli su Ash Yacoubou, Toni Brnas, Stipe Krstanović, Danijel Prša, Ivan Kučan i Dario Cvitković.

– Složili smo dobru momčad. Ima tu još nepoznanica, ali u najmanju ruku očekujem reprizu prošle sezone, četvrtfinale doigravanja i »Final Eight« Kupa Krešimira Ćosića. Naravno, prvi je cilj ostati u ligi. Kada steknemo sigurnost u igri, možemo pokušati više.

Povratak Briana Williamsa, koji je lani zgriješio i pao na doping kotroli (kanabis), znači manje brige na poziciji graditelja igre.

– Williams nam je nedostajao prošle sezone, s njim bismo bili konkurentniji u završnici prvenstva. On donosi sigurnost, mirnoću, određeni broj pobjeda. Dobili smo i Josipa Barnjaka, koji je europskim U-20 srebrom zakoračio u ozbiljniju košarku, izborio se za svoje mjesto i očekujem njegov korak više, trebao bi postati nositelj momčadi. Pomoći će mu Štemberger svojim iskustvom. Na vanjskim pozicijama tu je Brnas, koji se vraća poslije teške ozljede i posjeduje jedan napadački potencijal, te Kučan, domaći dečko, s kojim smo dobili sigurnost na vanjskim pozicijama. Osvježenje bi mogao biti drugi Amerikanac jer Yacobou dolazi s kvalitetnog sveučilišta Villanove.

Ispod koša će se osjetiti odlazak Jasmina Perkovića, koji je odlučio zaključiti karijeru.

– Perković će nedostajati svojim iskustvom. Međutim, kvalitetno smo pokrili visoke pozicije. Ostali su Ušić i Šarac, s Krstanovićem i Pršom, igračem sa šireg popisa U-20 reprezentacije, možemo igrati čvrstu košarku. Pomoći će im i Cvitković. Trebat će vremena da se sve to posloži, ali uvjeren sam u dobru sezonu.

Škrljevo će se ove sezone okrenuti i međunarodnim natjecanjima. Mogli su u ABA 2 ligu, u FIBA Eurocup, ali na kraju će zaigrati u Alpe Adria Cupu.

– To natjecanje nije toliko zahtjevno kao ABA 2 liga i Eurocup, koje smo imali priliku igrati. U Alpe Adria Cupu možemo dati šansu mlađima. Naime, sigruno je da ćemo priključiti i četiri, pet mlađih, Jurkovića, Kolića, Grbavaca i Vrankovića, trojica od njih bili su nositelji FSV-a u Jedinstvenog kadetskoj ligi, u kojoj su stigli do Final Foura.