Hrvatska
Regija
Dan nakon pobjede u Zaboku Šibenka u Novom Sadu pala u produžetku

Dan nakon pobjede u Zaboku Šibenka u Novom Sadu pala u produžetku

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Protiv Pelistera Šibenka je imala +15, ali je umor učinio svoje

Nekih 18 sati nakon gostujuće pobjede nad Zabokom košarkaši Šibenke ponovno su morali na parket. S tim da su veći dio tog ‘međurazdoblja’ proveli u autobusu, na putu od Zaboka do Novog Sada. I tako ‘izmrcvareni’ bili su blizu pobjede nad Pelisterom, drugoj u ABA ligi – Makedonci su u derbiju začelja slavili tek u produžetku, 85:78 (69:69) i došli do treće pobjede u ligi. Narančasti će, pak, svoj drugi trijumf u regionalnom društvu tražiti u petak protiv još jedne makedonske momčadi, MZT-a. Vojvođanski balon zaključit će u nedjelju dvobojem protiv slovenskog Heliosa, piše Šibenski portal

Kako smo kazali, Pandžina momčad je umoru unatoč dobro otvorila susret. U 16. minuti, zahvaljujući ponajprije dalekometnim šutevima (prednjačio Foreman) imala je lijepih +15 (41:25), ali do kraja poluvremena više nije ubacila niti jedan koš, pa su zeleno-bijeli smanjili na 41:37. Umor je, dakle, ipak došao do izražaja. Istina, odlijepili su se Šibenčani  nakon par minuta igre u trećoj dionici na osam poena plusa (45:37), a u posljednjih deset minuta regularnog dijela ušli sa +3 (56:53), ali nisu izdržali. U plusu su bili do pred sam kraj, a tada Pelister izjednačuje i odvodi utakmicu u produžetak. Dakle, nakon svega narančaste je čekao još ‘prekovremeni’ rad, kao da nisu dovoljni umorni. Ne čudi stoga što se protivnik u tom dodatnom vremenu bolje snašao i na koncu odnio pobjedu.

Kod Šibenke Babić je zabio 22 poena, Foreman 17, Lukić 15, a Skorić 12, kod Pelistera prednjačili su Planinić sa 26 i Mijović sa 23 ubačena poena.

Standings provided by Sofascore