Hrvatska
Dan za oproštaje: Repeša napušta HKS i odlazi u talijanski Trapani

Dan za oproštaje: Repeša napušta HKS i odlazi u talijanski Trapani

Autor: bb.hr BB.hr Photo: HKS

Bilo je lijepo dok je trajalo, a nije baš potrajalo

Bivši izbornik Hrvatske košarkaške reprezentacije će uskoro postati i bivši sportski direktor HKS-a. Jasmin Repeša se odlučio na povratak u trenerske vode. Njegov novi klub je, za sada neslužbeno, novi talijanski prvoligaš.

HKS se o ovome očitovao priopćenjem na svojim stranicama, ne navodeći ime kluba u kojeg sportski direktor HKS-a odlazi: 

Nakon što je u srpnju prošle godine imenovan sportskim direktorom, Jasmin Repeša odlazi iz HKS-a kako bi se vratio trenerskom pozivu i direktnom kontaktu s parketom, objavio je Hrvatski košarkaški savez.

'Hrvatski košarkaški savez želi izraziti iskrenu zahvalnost g. Repeši na njegovom predanom radu i doprinosu dok je obnašao dužnost sportskog direktora Saveza. U proteklom razdoblju, Repeša je svojim velikim iskustvom, stručnim znanjem i neizmjernom strašću pridonio razvoju hrvatske košarke, počevši od rada na svim razinama muških reprezentacija, od najmlađih do seniorske, do sudjelovanja u organizaciji trenerskih seminara.

Ovim putem želimo obavijestiti javnost da g. Repeša dogovorno napušta funkciju sportskog direktora kako bi se vratio trenerskom pozivu. Ulogu sportskog direktora ne napušta odmah, već ostaje na dužnosti sve do završetka ljetnih aktivnosti svih reprezentacija, kada će HKS odlučivati o imenima i funkciji koju bi u budućnosti trebao obnašati voditelj struke. G. Repeša ujedno ostaje članom Stručnog savjeta za mušku košarku i bit će na dispoziciji HKS-u i ubuduće.

Hrvatski košarkaški savez želi puno uspjeha g. Jasminu Repeši u njegovom novom profesionalnom izazovu i istovremeno se radujemo nastavku suradnje pri Stručnom savjetu i van njega', objavio je HKS.