Europa i Svijet
Hrvatska
Danas se igra još 7 utakmica kvalifikacija za Eurobasket, može li Gjergjina Belgija do nove pobjede?

Danas se igra još 7 utakmica kvalifikacija za Eurobasket, može li Gjergjina Belgija do nove pobjede?

Autor: Branko Tabak

Usudite li se reći da je itko favorit?

Danas je na rasporedu osam utakmica kvalifikacija za Eurobasket 2021. Osim susreta 2. kola skupine D u kojima se sastaju Nizozemska i Hrvatska (19:30 sati) i Švedska i Turska (20 sati) za hrvatske ljubitelje košarke zanimljiv je i susret skupine C u kojem se sastaju Belgija i Danska.

Naime, belgijsku reprezentaciju vodi hrvatski stručnjak Dario Gjergja, a nakon uvjerljive pobjede protiv Litve svakako će biti zanimljivo vidjeti reakciju njegove momčadi na gostovanju kod Danske. Danaci su u prvom kolu tijesno poraženi od Češke (75-71). Danska i Belgija susret započinju u 18:15 sati. U istoj skupini Litva od 18:30 dočekuje Češku

Košarkaški spektakl se očekuje u Tuzli u koju stiže reprezentacija Grčke. Na krilima pobjede protiv Latvije u gostima naši susjedi traže put do nove pobjede. Ovaj susret skupine H na rasporedu je u 20 sati. Dva sata ranije (od 18 sati) započinje ogled Bugarske i Latvije

Crnogorci s kapitalom od dva boda (pobjeda protiv Velike Britanije) idu na gostovanje kod Francuske koja je u prvom kolu poražema od Njemačke. Utakmica Francuska - Crna Gora započinje u 18:45 sati. Velika Britanija u skupini G dočekuje Njemačku od 21 sat. 

U skupini A, u kojoj je Poljska jučer iznenađujuće slavila u Španjolskoj, od 18 sati na parket će Izrael i Rumunjska. Prilka je ovo Izraelcima da se nakon dva kola izdvoje na vrh ljestvice kao jedina neporažena momčad skupine.