Hrvatska
Danijel Jusup izabran za najboljeg trenera ABA lige evo kako je prokomentirao nagradu

Danijel Jusup izabran za najboljeg trenera ABA lige evo kako je prokomentirao nagradu

Autor: BB.hr Photo: AdmiralBet ABA League

Veliko priznanje za velikog stručnjaka

Trener Zadra Danijel Jusup izabran je za najboljeg trenera sezone 2023/24 u tradicionalnom glasanju AdmiralBet ABA lige. U izboru su sudjelovali  novinari, navijači i treneri.

Jusup je prošle sezone završio na drugom mjestu iza Željka Obradovića. Ove je bio uvjerljivo najbolji osvojivši ukupno 53.8% kombiniranih glasova. Pratili su ga trener Mege Marko Barać s 25.1% te legendarni trener Partizana Željko Obradović (12.5% glasova).

Vrijedno je spomenuti da je Jusup zauzeo prvo mjesto u dvije kategorije glasača - trenera i navijača, dok su ga novinar smjestili na drugo mjesto. 

Danijel Jusup odveo je Zadar do izvrsnog 6. mjesta u osnovnom dijelu sezone u kojoj su Zadrani. Ovo je također najbolja pozicija Zadra u regularnoj sezoni od sezone 2017/18, kada su također zauzeli šesto mjesto.

Zanimljivo je kako je Jusup do priznanja stigao u svom šestom mandat na klupi Zadra kojeg je vodio u sezonama 1992/93, 1996-99, 2002-04, 2010/11, 2019/20 i od 2022. godine do danas. Navijači u Zadru još uvijek pamte legendarnu 2003. godinu kada je Jusup odveo momčad do naslova prvaka ABA lige pobijedivši u finalu u Ljubljani Maccabi iz Tel Aviva. Jusup je sa Zadrom do sada osvojio šest trofeja što ga čini uvjerljivo najtrofejnijim u povijesti kluba.

Evo kako je popularni Jupe prokomentirao nagradu:

'Jedno veliko priznanje koje dolazi od kolega i navijača, kruna je to dvogodišnjeg rada u Zadru. Mislim da je Zadar ove dvije godine bio stvarno prepoznatljiv, dobro smo igrali i zaslužili smo da na jedan određen način budemo i nagrađeni.

Dodajmo kako je Luka Božić i ove godine MVP igrač lige, a uz to uzeo je i nagradu za najboljeg strijelca.