Hrvatska
Danijel Jusup o Božiću i Drežnjaku: Imaju naše ponude, i lani se činilo nemoguće pa su ostali

Danijel Jusup o Božiću i Drežnjaku: Imaju naše ponude, i lani se činilo nemoguće pa su ostali

Autor: 057info Photo: KK Zadar

Trener Zadra

Kratko je trajalo slavlje i opuštanje u KK Zadar nakon drugog uzastopnog naslova državnog prvaka. Nekoliko dana nakon odlaska na odmor počela se slagati momčad za sljedeću sezonu, u kojoj su kao nositelji projekta ostali trener Danijel Jusup, kapetan Marko Ramljak i Karlo Žganec, uskoro su im se produžetkom ugovora pridružili Lovro Mazalin i Krševan Klarica, povratnik s posudbe Antonio Sikirić, a kao novi igrači predstavljeni su Mate Kalajžić i Jan Rebec. U drugim sredinama igrat će Arijan Lakić i Patrik Jambrović, a najviše je neizvjesnosti oko ostanka Luke Božića i Darija Drežnjaka.

– I Luka i Dario imaju dosta drugih ponuda, mi smo napravili što smo mogli i na nama je da ih sačekamo i vidimo jesmo li u njihovim planovima. Volio bih da jesmo, kaže Jusup.

Nakon neusvajanja gradskog proračuna kojim se planiralo klubu dati dodatnih 400 tisuća eura te odlaska Roka Stipčevića iz Nadzornog odbora, navijači se pitaju koliko su ti planovi realni i hoće li se moći zadržati klub na dosadašnjoj razini.


– Žao mi je što je Rok dao ostavku, bio je čovjek iz struke s kojim sam dobro surađivao, razumio je problematiku parketa i njegov odlazak sigurno ostavlja jedan upitnik. Vjerujem da će uprava ipak iznaći načina da zadržimo razinu momčadi iz prošle sezone, iako je jasno da su cijene igrača porasle i da će klubovi koji ulaze u ABA ligu imati tri ili četiri puta veći proračun nego Zadar. Vjerujem također da ima ljudi koji su spremni pomoći klubu, kao što su lani pomogli u Božićevom ostanku. Prošle godine nisu htjeli da ih se spominje, no kako je to iza nas ja bih zahvalio gospodinu Šimi Marašu, kao i tadašnjem direktoru Višnjika Denisu Karloviću, koji nas je povezao i omogućio da nađemo dodatna sredstva. Svaka i mala pomoć klub gura naprijed, bitno je da se okružimo ljudima dobre volje koji vole i mogu pomoći. Kroz ove godine se osjetilo zajedništvo na parketu i izvan njega, tako treba i nastaviti, rekao je Jusup za portal 057info

Dok se čekaju odgovori, u klubu intenzivno rade na dolasku još jednog većeg pojačanja, koje će trebati odobriti Nadzorni odbor. Naravno, računa se i na nekoliko mladih igrača koji će se priključiti klubu i vidjeti jesu li „pravi materijal“ za velike stvari.

– Mislim da su mladi dečki koji su ostali godinu dana u klubu, Vice Grbić, Maksim Matulina, Krševan Klarica… profitirali više nego da su negdje otišli. Vidjeli su kako izgleda profesionalni režim, što svaki mladi igrač mora proći, od sjedenja na klupi, nošenja torbi, polaganog napretka i građenja do dobivanja sve više minuta na igri. Mi nažalost osim Ružića, koji je izabrao drugačiji put, nismo prošlih godina imali ekstra talent u toj dobi, koji bi mogao igrati na ovoj razini a da rezultat ne pati. Oni koji su bili nestrpljivi i potražili sreću u drugim sredinama, vidjeli smo to i u ovoj sezoni iza nas, nisu nešto dominirali i uvjerili me da bi ozbiljnije participirali u momčadi. Ja vjerujem da bi im ostanak u Zadru bilo izvrsno iskustvo za nastavak karijere, da bi dobro trenirali i razvijali se, pa čak ako bi to značilo paralelno nastupanje u razvojnoj momčadi.

Jusup je do sada pokazao da zna „dignuti“ igrače i prepoznati kvalitetu onda kada ju drugi ne vide.

– Kada sam bio u Zagrebu Božić je znao zašto dolazi iz Bjelovara, kao i Žganec iz Feniksa, Lakića sam vidio u Sparsima i doveo u Zadar… Sve su to igrači u kojima sam prepoznao neku vrijednost koju drugi nisu vidjeli, a sad jesu li iz Zadra, Benkovca ili Posušja, to se ne može često birati.

Do okupljanja momčadi ostalo je oko mjesec dana. ABA liga počinje nešto ranije, pa se očekuje da će po programu Bernarda Kotlara košarkaši Zadra u novu sezonu krenuti već krajem srpnja. Svi se nadaju, s MVP-jem i Žutim u udarnim ulogama…