Hrvatska
Regija
Dario Drežnjak: FMP je u seriji poraza i ima motiv više prekinuti taj niz, ali i mi imamo svoje motive

Dario Drežnjak: FMP je u seriji poraza i ima motiv više prekinuti taj niz, ali i mi imamo svoje motive

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar - Zvonko Kucelin

Petak, 20 sati

Košarkaši Zadra u petak, u 22. kolu AdmiralBet ABA lige, gostuju u Beogradu kod momčadi FMP-a. U prvom dijelu sezone Zadar je kao domaćin slavio 103:97, a trenutačna forma obiju momčadi daje im nadu da Beograđanima mogu nanijeti i drugi poraz.

Do prije mjesec dana FMP je bio jedna od najboljih momčadi lige, sa samo četiri poraza iz 16 utakmica. Nakon pobjede u Splitu prije mjesec i pol dana klub je napustio najbolji pojedinac momčadi i jedan od najboljih igrača lige Trent Frazier, a srpska momčad u sljedećih pet kola zabilježila je svih pet poraza. U posljednjoj utakmici protiv Igokee m:tel zbog ozljede nije nastupio niti drugi najučinkovitiji igrač Paulius Valinskas.

– Bit će to svakako teško gostovanje, bez obzira hoće li na kraju Valinskas igrati protiv nas ili neće. Dosta je promjena u odnosu na prvu utakmicu, doveli su dvojicu novih igrača, Charlesa Manninga i Charlesa Moorea, obojica su Amerikanci na vanjskim pozicijama. Kao momčad karakterizira ih agresivna obrana, vole trčati u leđa i imaju izuzetan postotak šuta za tri poena, najavljuje utakmicu trener Zadra Danijel Jusup.

Jedan od glavnih Jusupovih aduta u Beogradu trebao bi biti Dario Drežnjak. Protiv Cedevite Olimpije krenuo je s klupe, ali nakon ulaska u igru postao igrač utakmice s 20 postignutih poena, 9 skokova i valorizacijom 28. Bio je vrlo raspoložen i u prvoj utakmici protiv FMP Soccerbeta, kada je ubacio 27 poena, gađajući trice 4-5

 – Idemo u goste momčadi koja je talentirana, iskusna, sastavljena za vrh tablice, što pokazuje dosadašnji rezultat. Promijenili su nekoliko igrača, to se osjetilo na njihovoj igri i formi, ali i dalje se radi o odličnom timu. Bit će teško, pogotovo jer su u seriji poraza i imaju motiv više da prekinu taj niz. Mi moramo odigrati kao u posljednjoj utakmici, s puno motiva i maksimalnim pristupom od samog početka. Ako damo sve o sebe, vjerujem da ćemo imati svoje šanse za pobjedu, što bi nam puno značilo za play off ABA lige, kaže Drežnjak.

Utakmica u petak počinje u 20 sati, a moći će se pratiti u izravnom televizijskom prijenosu na kanalu Arena Sport 1.