Hrvatska
Dario Drežnjak potpisao ugovor sa Zadrom

Dario Drežnjak potpisao ugovor sa Zadrom

Autor: Branko Tabak

Zadar je izvrstan klub za moj daljnji razvoj.

Iako bez trenera koji će prema najnovijim izjavama čelnih ljudi kluba biti i sportski direktor Zadar nastavlja graditi momčad za novu sezonu.

Nakon što su ugovore produžili Martin Junaković, Domagoj Vuković i Aleksandar Bursać, stiglo je i prvo novo ime. To je 23-godišnji Dario Drežnjak (204 cm) koji na Višnjik dolazi iz Širokog.

U ABA 2 ligi mladi Drežnjak odigrao je odličnu sezonu, u 13 odigranih utakmicu u prosjeku je bilježio 17 poena i 7 skokova. Vjernost Zadru je potpisao na 4 godine.

“Dolazak u Zadar je veliki korak naprijed u mojoj karijeri, a oduvijek sam kao igrač bio ambiciozan i smatram da je Zadar izvrstan klub za moj daljnji razvoj. Još sam mlad i imam još dosta prostora za napredak. Iskustvo iz ABA 2 lige mi puno znači, ABA liga je puno veća razina, ali uz pravi pristup mislim da mogu pomoći Zadru. Očekujem jednu uzbudljivu sezonu,  ABA liga nikad nije bila jača i bit će ovo veliki izazov za sve nas. Jedva čekam prve utakmice. Nakon mlađih kategorija i pet sezona u Širokom mislim da sam se isprofilirao na poziciji četvorke i lake petice. Naravno na raspolaganju sam treneru da ispoštujem sve njegove zamisli, osobno se najbolje osjećam u ulozi četvorke gdje pokušavam raširiti reket, ali i napadati dubinu zavisi tko me brani. Ja mogu obećati da ću na svakom treningu i utakmici dati sto posto i nadam se da će navijači Zadra iduće sezone imati razloga biti sretni,” rekao je novi član Zadra, Dario Drežnjak.

Derbiji Zadra i Cibone, u kojoj igra Darijev brat Mateo, ovim su potpisom dobili novu draž.