Europa i Svijet
Hrvatska
Dario Gjergja osvojio 23. trofej na klupi Oostendea, a onda doveo svoju momčad u Zadar

Dario Gjergja osvojio 23. trofej na klupi Oostendea, a onda doveo svoju momčad u Zadar

Autor: Branko Tabak

Nakon reprezentativnih, klupske obveze

Hrvatski stručnjak i izbornik belgijske reprezentacije Dario Gjergja vratio se nakon Eurobasketa klupskim obvezama u Oostendeu. Svoju 12. sezonu na klupi ovog belgijskog kluba započeo je osvajanjem 23. trofeja kojeg je pospremio u klupske vitrine. Do sada je osvojio 11 naslova prvaka Belgije, zatim sedam kupova i pet superkupova.

U finalu ovosezonskog Superkupa, u kojem se sastaju prvak Belgije i Nizozemske, Oostende je bio bolji od Den Boscha 90-82.

Zadranin Gjergja je nakon toga svoju momčad doveo na završni dio priprema uoči starta belgijskog prvenstva u Zadar gdje će Oostende odigrati i jednu trening utakmicu s hrvatskim viceprvakom Zadrom.


Podsjetimo, Gjergjina Belgija je jedina reprezentacija koja je na Eurobasketu nanijela poraz kasnijem prvaku Španjolskoj te se može pohvaliti da je na velikom međunarodnom natjecanju bio bolji od aktualnog svjetskog prvaka.

Belgija je u osmini finala poražena od Dončićeve Slovenije u utakmici u kojoj je Belgija imala prednost u uvodnim trenucima posljednje četvrtine i nakon koje je Gjergja hrabro na Press konferenciji progovorio o pristranom suđenju.

"Jednakost ne postoji u košarci. Mjesecima slušam da će suđenje biti 50-50, da će sve biti fer i isto za sve. Ali, nije tako. Prestanimo se lagati', rekao je hrvatski stručnjak.