Hrvatska
Regija
Darko Bajo: Možemo u utrku za trofeje

Darko Bajo: Možemo u utrku za trofeje

Splićane u dva dana očekuju dva gostovanja.

Iza "Žutih" su lijepi dani i sjećanje na uvjerljivi trijumf protiv Cibone na punim Gripama, svi se slažu da je sve zajedno to bila predstava za užitak i pamćenje. Od popratnih događaja, pa do konačnog rezultata.

A sada slijede Sarajevo, pa Zadar, u dva dana, u roku od 24 sata Split će na dva gostovanja. Najprije u četvrtak u 16. kolu Druge ABA lige "Žuti" gostuju u Sarajevu kod Sparsa (18 sati), a dan poslije igrači Ivice Skelina imaju pred sobom dalmatinski derbi protiv Zadra (petak, 18 sati).

- Ovo mi je prvo takvo iskustvo u karijeri. No, nemamo što kalkulirati. Bit će teško, ali iz tih susreta moramo izvući maksimum - kaže Darko Bajo, jedan od stožernih igrača Splita. Bajo uživa u svakom trenutku provedenom na Gripama, vidi se to i po njegovoj igri, ali i zaraznom osmijehu koji ga stalno prati.

- U Splitu sam maksimalno zadovoljan, društvom, klubom... Svi smo dobri jedni s drugima, suigrači su mi pomogli da se prilagodim – rekao je Bajo, koji je uvjeren da ova momčad Splita, još kada se vrate Pavle Marčinković i Mate Kalajžić, može u utrku sa Zadrom i Cibonom za trofeje. Trener Ivica Skelin još odavno je najavio da ide od utakmice do utakmice.

 - Bit će fizički zahtjevno, ali idemo jednu po jednu utakmicu. Nema više puno vremena, ako se mislimo uključiti u borbu za vrh jednostavno moramo pobijediti u Sarajevu. Sparsi su svoju igru značajno podigli, dobili su dva ozbiljna protivnika, Borca kući i Sutjesku koja zaslužuje mjesto među četiri. To pokazuje da imaju kvalitetu. Unutarnja linija im je snažna. Na krilima su atletični, visoki. Atletski su jako dobra momčad. Moramo trčati više od njih, kontrolirati skok, posebno obrambeni, i u napadu što je moguće više kombinirati, dolaziti do otvorenih šuteva. Ne smijemo sebi dopustiti da usporimo igru – rekao je Skelin, koji je na put poveo i Marija Delaša.

- On je licenciran ponovno za još četiri utakmice Druge ABA lige. Vraća se nakon ozljede, a mi koristimo situaciju dok traži inozemni angažman - kaže Skelin.