Hrvatska
Regija
Darko Kunce: Dječji osmijeh i zadovoljstvo koje vidimo kazuju nam da smo na pravom putu

Darko Kunce: Dječji osmijeh i zadovoljstvo koje vidimo kazuju nam da smo na pravom putu

Autor: Branko Tabak

Pet hrvatskih klubova u igri za naslov IMBL lige.

Internacionalna mini basket liga (IMBL) je stigla do završnice.

Deset ekipa je odradilo tri turnira u tri grada (Rijeka, Zagreb, Podgorica) i u devet kola definiralo poredak ususret završnice koja se tradicionalno održava u Sarajevu.

U sedmom izdanju IMBL lige nastupa šest hrvatskih klubova: Cedevita, Zadar, Rudeš, Split, Dubrovnik i Kvarner.

- Cilj lige da djeca imaju što više utakmica, da kroz putovanja i druženja izađu iz lokalnih okvira i upoznaju ostake košarkaške sredine, kako u svoj, tako u drugim državama. Rezultat je uistinu u drugom planu, nema tenzija, djeca uživaju i to nas čini sretnima, kazuje u razgovoru za Basketball.hr jedan od inicijatora lige Darko Kunce.


Nije čudo da upiti za sudjelovanje stižu sa svih strana.

- Za sada su uključene tri države. Molbe za pridruživanje stižu sa svih strana, počevši od hrvatskih klubova preko slovenskih, čak i albanskih. Realno je očekivati da se liga u skoro vrijeme proširi i na Sloveniju. Ipak su u pitanju mala djeca od 11, 12 godina pa se treba držati okvira u kojima im možemo pružiti komfor i sigurnost. Povećanjem broja članova i broja putovanja to bismo mogli narušiti. Zato idemo korak po korak. Rastemo polako, tu smo već sedmu godinu i sigurno nećemo nagliti s odlukama, pojašnjava Kunce.

Nakon odigrana tri turnira najbolju poziciju uoči doigravanja zauzela je Cedevita koja je 'razigravanje' odigrala bez poraza i tako automatski izborila polufinale. U polufinale ide i drugoplasirana Budućnost koja ima jedan poraz. Zadar se smjestio na treće, Rudeš na četvrto, Split na peto, Dubrovnik na šesto mjesto.

- Svi ti klubovi imaju šansu postati prvacima lige jer se od 3. do. 6. mjesta razigrava za mjesto u polufinalu. Tako će susret Zadra i Dubrovnika dati jednog polufinalistu, a onaj između Rudeša i Splita drugog. Ostale ekipe, među kojima je i sedmoplasirani Kvarner, razigravat će za plasman od 7. do 10. mjesta. Završnica je posebna priča. Igra se u sarajevskom hotelu Hollywood u sklopu kojeg je i dvorane. Istovremeno, povodom Dana Grada, igra se i kadetski i juniorski turnir, tako da će dana glavni grad Bosine i Hercegovine biti košarkaška prijestolnica za one najmlađe, rekao je Kunce koji drži da je Cedevita ima blagu prednost pred ostalima, ali i da se u borbu za naslov, točnije obranu naslova, može uključiti i ekipa Zadra.

Na kraju je naglasio i ovo:

- Svi mi iz organizacije smo ozbiljno ušli u projekt koji je zaživio i kojeg želimo razvijati, davati mu dodanu vrijednost. Dječji osmijeh i zadovoljstvo koje vidimo kazuju nam da smo na pravom putu.

Bilten 2. IMBL.docx