Europa i Svijet
Hrvatska
Darko Planinić napustio Gran Canariju

Darko Planinić napustio Gran Canariju

Autor: Paulo Sarić

Hrvatski Olimpijac u potrazi je za novim klubom.

Hrvatski košarkaški reprezentativac Darko Planinić više nije član kanarske momčadi. Nakon jedne sezone za vrijeme koje je osvojio superkup, napustio je redove španjolskog prvoligaša.

Veliko iznenađenje prošlog reprezentativnog ljeta karijeru je započeo u redovima Širokog, da bi nakon vrlo dobre sezone u regionalnoj ligi 2012. godine preselio u Izrael, u redove Maccabija. U velikoj konkurenciji nije se izborio za željenu minutažu pa je narednu sezonu proveo na posudbi u redovima Cibone s kojom je iznenađujuće osvojio naslov pobjednika ABA lige u sred Beograda. Nakon sezone u Budućnosti vratio se u elitno klupsko natjecanje i potpisao za Baskoniju, da bi lani prešao u redove momčadi s Kanarskih otoka s kojom je došao do prvog klupskog trofeja u povijesti.

Planinić je prošle sezone zabijao 7.1 koš u prosjeku, te hvatao nešto manje od tri skoka za 14 minuta provedenih na parketu.

Uz njega je klub napustio i američki dvojac poznat iz regionalne lige Richard Hendrix i Bo McCalebb, a klub je brzo reagirao zahvalivši svim trima na doprinosu koji su dali momčadi i zaželjevši im puno sreće u nastavku karijere.