Hrvatska
Darko Planinić napustio Zadar

Darko Planinić napustio Zadar

Autor: Branko Tabak

Obiteljski razlozi.

- Darko Planinić ovog vikenda neće biti u sastavu Zadra protiv Gorice i Mornara. Darko je morao otputovati u Bosnu i Hercegovinu zbog obiteljskih razloga. Do sad je za Zadar odigrao dvije službene utakmice protiv Šibenke i Cibone gdje je zabilježio prosječno 10 poena i 3.5 skokova za 14 minuta. O Darkovom daljnjem angažmanu klub će javnost pravovremeno obavijestiti, objavljeno je na društvenim mrežama KK Zadar.

Dan nakon pobjede Zadra protiv Cibone Planinić je na Instagramu objavio obiteljsku fotografiju s krštenja u Širokom na kojemu je bio kum. 

Sa Zadrom ima otvoreni ugovor što znači da su mu izlazna vrata uvijek otvorena bez ikakvih prepreka. Obiteljski razlozi su osobni i valja ih poštivati, no opet se nameće pitanje - je li KK Zadar učinio baš sve da se ovakvo što ne dogodi i da se i kod ovakve vrsta ugovora zaštiti. 

Iz klupske objave može se zaključiti kako Darko neće nužno izostati samo susrete s Goricom i Mornarom i kako su stvari malo ozbiljnije prirode. Štoviše, čini se da je Planinić već sada bivši igrač Zadra. Nakon slučaja Boykins koji je, prema riječima trenera Mršića, početak natjecateljske sezone dočekao nespreman i s manjkom kilograma, Zadru se dogodio i slučaj Planinić.

Problem Zadra nisu ni Boykins ni Planinić već činjenica da su ovakvi slučajevi to ustvari prestali biti.

Kako je to moguće? Jednostavno! Nastale štete ne plaćaju se iz džepa onih koji su povukli sporne poteze, odnosno onih koji nisu vodili brigu o zaštiti kluba i klupskih interesa. Sve će to, o mila moja, prekriti proračun, rebalans i grad. Platit će i sportovi koji daju olimpijce i državne prvake, a jedva preživljavaju od članarina. Od mjeseca do mjeseca.