Europa i Svijet
Hrvatska
Darling napustio Osijek

Darling napustio Osijek

Dobar posao Vrijednosnica.

Vrijednosnice Osijek dogovorile su prijelaz igrača Max Darlinga u Illawarra Hawks iz Wollongonga, Novi Južni Wales, člana Nacionalne košarkaške lige (NBL) Australije.

Max je došao u Vrijednosnice Osijek 2018. godine i imao je ugovor do kraja sezone 2021/22. U sezoni 2019/20 pokazao je veliki napredak, te je za 29 minuta na parketu zabijao 10,2 koša, uz 5,4 skoka, 1,6 asistencija i 0,6 blokada po utakmici. 

Nakon prekida protekle sezone interes za ovim darovitim igračem pokazali su mnogi klubovi, a ponajviše jedan francuski prvoligaš te Illawarra Hawks s kojima je i postignut dogovor. Velike zasluge za ovaj prijelaz i brzi napredak Darlinga pripadaju stručnom timu Brokera na čelu sa trenerom Domagojem Kujundžićem i njegovim prvim pomoćnikom Markom Mandićem, koji veliki dio trenažnog procesa provode u cilju individualnog razvoja mladih igrača.

Odlazak Darlinga u australsku NBL ligu je odlična potvrda provođenja klupskih ciljeva u Vrijednosnicama Osijek. Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Alexanderom Hrkačem dala je ovlasti Ivanu Mustapiću i Renatu Martinku za vođenje kluba, a zadani ciljevi su bili igra na vrhunskom natjecateljskom nivou i kvalitetan razvoj darovitih mladih igrača te njihov plasman na tržište. 

Osim Maxa Darlinga vodstvo kluba prepoznalo je potencijal i u sljedećim igračima: Luka Barišić, Domagoj Vuković, Filip Tončinić, Venkatesha Jois, Ozren Pavlović, Jakov Mustapić, Jalen Robinson, Mario Ihring, Abdul Malik Abu, Carl Lindbom, Lovre Bašić..., koji su nakon odličnog rada i igara u našem klubu podigli kvalitet svoje igre na jedan viši nivo i nakon toga otišli igrati u klubove višeg ranga i većeg budžeta. Odlazak Darlinga, Bašića i još nekih igrača otvorit će u predstojećoj sezoni prostor Jordanu, Kujundžiću, Lakiću, Paiću, Porobiću, Topoloviću, Filipoviću, Vedrišu, Špeharu i ostalima da brže napreduju i postanu još bolji igrači.