Hrvatska
Dašić i Vladović utišali Jazine

Dašić i Vladović utišali Jazine

NA krilima veterana do nove pobjede.

Šibenka je u drugom kolu Premijer lige upisala i drugu pobjedu, piše Šibenski portal.

U Jazinama je sa 76:58 svladana Sonik Puntamika, kojoj je to drugi poraz.  Veći dio prve četvrtine bio je manje-više izjednačen, da bi u završnici Šibenka ipak izgradila solidnu prednost (13:21). U tih prvih deset minuta istaknuo se Dašić upisavši sedam poena i sedam skokova. Ubrzo, na startu druge dionice razlika je postala dvoznamenkasta (17:28), da bi onda Jurićev sastav otišao i na +20 (19:39). Na poluvrijeme se, pak, otišlo rezultatom 27:41, a vrijedi notirati kako je u završnici druge četvrtine u šibenskom dresu debitirao Amerikanac Eric Cobb (za sedam minuta provedenih na parketu upisao dva poena i jedan skok).

Početak drugog poluvremana pripao je Zadranima. Nakon četiri minute igre u trećoj četvrtini približili su se na 39:44, ali Šibenka odgovara serijom 7:0 za novu dvoznamenkastu prednost (39:51), dok je na ulazu u posljednjih deset minuta semafot pokazivao 48:58. aAnakon pet minuta igre u zadnjoj dionici dvoboj u Jazinama bio je odlučen. Šibenka je otišla na +18 (52:70) i onda susret mirno privela kraju.

Dašić je bio prvo ime susreta sa 15 poena, 16 skokova i šest asistencija, Vladović je upisao 17 poena, šest skokova i pet asistencija,a  Vuko je zabio 12 poena uz šest skokova. Kod domaćina najviše su zabili Petani i Palčić,  po 12 poena. U sljedećem kolu Šibenka će na Baldekinu ugostiti Goricu, koja je u subotu svladala Alkar sa 91:74.