Europa i Svijet
David Blatt je novi trener Olympiacosa

David Blatt je novi trener Olympiacosa

Autor: Saša Ćirić

Osvajač Eurolige iz 2014. godine se tako, nakon razlaza s turskom Darussafakom, na velika vrata vraća u najveće kontinentalno natjecanje.

  • Nakon gubitka u finalu domaćeg prvenstva te iznenađujućeg ispadanja od Žalgirisa u četvrtfinalu Eurolige, čelnici Olympiacosa su prekinuli suradnju s trenerom Giannisom Sfairopoulosom. Na novo ime se nije dugo čekalo. Prije nekoliko sati su objavili vijest kako su postigli dogovor s proslavljenim izraelsko-američkim stručnjakom Davidom Blattom, koji je najpoznatiji po svom dugogodišnjem angažmanu u Maccabiju iz Tel Aviva, ruske reprezentacije i mnogih drugih proslavljenih europskih kolektiva, ali i po dvogodišnjem vođenju Cleveland Cavaliersa s LeBronom Jamesom

Nakon povratka iz SAD-a, Blatt je potpisao ugovor s tada iznimno ambicioznom Darussafakom. Već u prvoj sezoni momčad je ostvarila najveći uspjeh u klupskoj povijesti plasmanom u doigravanje Eurolige. Ipak, druga sezona nije bila tako uspješna, makar je Blatt, uz pomoć sjajnog Scottieja Wilbekina, vodio Darussafaku do naslova pobjednika Eurokupa. Međutim, zov najsvjetlihih reflektora je bio prejak, pa je ponuda Olympiacosa ipak bila dovoljno primamljiva da se legenda europske košarke odluči za promjenu sredine. Detalji ugovora, kako to u Europi biva, još uvijek nisu poznati.