Hrvatska
David Ušić prešao u Cedevitu Junior

David Ušić prešao u Cedevitu Junior

Još jedan igrač otišao iz vodeće momčadi Prve lige. Prvo Došen, a sada i Ušić.

Nakon odlaska Mateja Buovca na Island, košarkaši Cedevite Junior danas su dobili iskusno pojačanje na unutarnjim pozicijama. Klubu je pristupio 26-godišnji David Ušić (05.06.1993. Velika Gorica), 205 cm visoki krilni centar, koji je polusezonu proveo u također prvoligašu Jazine Arbanasima. Sin nekadašnjeg prvaka Europe s Cibonom, Svena Ušića, karijeru je započeo u domicilnoj Velikoj Gorici da bi s 19 godina preselio na dvogodišnji studij u SAD, na Florida Institute of Technology, odakle se vratio u redove KK Zagreba 2014. U više navrata igrao je za KK Goricu, ali i niz hrvatskih prvoligaša - Vrijednosnice Osijek, Hermes Analitica i Škrljevo prošle sezone, a imao je i epizodu u francuskom drugoligašu CS Gravenchon Basket. Ovu sezonu započeo je u prvoligašu Jazine Arbanasi gdje je kao starter odigrao 11 utakmica Prve lige, a u prosječnih 30 minuta na parketu ubacivao je po 16.4 koševa uz 7 skokova i 1.9 asistencija po utakmici. U utakmici protiv Cedevite Junior koju su Jazine u Zadru dobile s 82:71 ubacio je 20 koševa uz 4 skoka i 2 asistencije za 27 minuta.

"Dobio sam poziv i odlučio doći. Čuo sam dosta o tome kako se u klubu kvalitetno radi, trener mi je objasnio što od mene traži, kako svoje iskustvo prebaciti na mlađe, i prihvatio sam priliku. Kak se kaže doma je najljepše, sada sam opet tu i spreman sam za nove izazove. U klubu je dosta mladih talentiranih igrača, dobro se radi i mislim da ovaj program svakako ima budućnost. Mislim da je liga dosta izjednačena i da imamo dosta prostora da nešto napravimo već ove sezone. Ja nas osobno vidim u nekakvoj završnici i držim da će odlučivati na kraju nijanse", po dolasku u Dom košarke Cedevita komentirao je novi igrač David Ušić.

"David je igrač s premijerligaškim iskustvom, pokriva obije visoke pozicije, vjerujem da će njegova kvaliteta i karakter biti od velike pomoći našoj mladoj momčadi. I na treninzima i rezultatski. Odigrao je polusezonu u Jazinama u dobroj formi, vjerujem da će i u drugom dijelu sezone biti na toj razini ako ne i bolji. Vjerujem da će naši mladići uz njega dosta naučiti a i da će svojim karakterom suigrače napraviti boljim", rekao nam je trener Marko Trninić nadovezavši se na info o situaciji u klubu u vrijeme prvoligaške pauze. "Dobro smo trenirali, dao sam igračima četiri dana slobodno za Božić, sada ćemo odigrati i neke trening utakmice do početka sezone, susreta sa Zapruđem u Trnskom."

David Ušić i Marko Trninić