Hrvatska
Dean Nemec: Nastavljamo na tragu prošle sezone u Kursku

Dean Nemec: Nastavljamo na tragu prošle sezone u Kursku

ŽKK Trešnjavka gostujr

Košarkašice Trešnjevke 2009 ušle su u drugi tjedan priprema za novu sezonu. Trener Dean Nemec nakon napornog ljeta u kojem je uz njega i nekolicina igračica sudjelovala na pripremama i nastupima na EP za juniorke i kadetkinje vraća se domaćim izazovima. Viceprvakinje Hrvatske doživjele su velike promjene u rosteru, a sama činjenica da pet igračica iz prve ekipe više nije u sastavu dovoljno za sebe govori. Nakon odlaska Karle Erjavec, Marije i Marte Galić, Lucije Kostić i Emine Hadžihusejnović, te talentirane kadetkinje Marte Ostojić pred strukom ”Zelenih” je veliki zadatak slaganja ekipe za novu sezonu.

Činjenica je da nastavljamo put s mladim igračicama, a sada će ekipa biti još mlađa. Priključili smo sastavu dvije nove kadetkinje Hanu Muhl i Petru Jurić, a doveli dvije mlade igračice iz inozemstva. Radi se o kadetskoj reprezentativki Srbije Teodori Popović i bivšoj juniorskoj reprezentativki Slovačke Sofiji Bilik. Imamo želju da do početka sezone angažiramo jednu ili dvije igračice”.…kaže trener Nemec koji je svjestan činjenice da će mladost njegove ekipe krojiti ambicije u novoj sezoni ” Nastavljamo na tragu prošle sezone i u ovom trenutku to je jedini ispravni put. Nažalost situacija je takva da mi više ni cure koje idu u srednju školu nismo u stanju zadržati u Hrvatskoj, a kamoli cure koje su na fakultetu. Ostaje nam raditi i omogućiti curama kvalitetan razvoj”

U sklopu priprema Trešnjevka 2009 će na turnir u Rusiju (Kursk) gdje će igrati od 20. – 24. rujna, a do početka sezone odigrati će još nekoliko prijateljskih utakmica s klubovima bližim Zagrebu ” Što se tiče domaće lige teško je još uvijek govoriti kako će izgledati pojedine ekipe, jer vidimo da su se neke ekipe pojačale kao što je Pula, a moje mišljenje je da će liga biti razdvojena na dva dijela, odnosno da će biti gornji i donji dom po kvaliteti.”