Hrvatska
Debakl naraštaja koji najviše obećava, -50 protiv Srbije

Debakl naraštaja koji najviše obećava, -50 protiv Srbije

Autor: Branko Tabak

Na put u Podgoricu krenuli su puni optimizma.

Najavljivali su borbu za plasman među pet najboljih momčadi Europe, potajno se nadali odličju. Rezultati, a još manje igra koju prikazuju ne obećavaju niti ostanak u A diviziji. 

Hrvatski kadeti doživjeli su tri poraza u skupini, od kojih oni protiv Litve i Srbije spadaju u kategoriju debakla. Srbija je u trećem kolu slavila 52-102. Već u 11. minuti Hrvatska je bila na -17 (17-34). Sve nakon toga bilo je odrađivanje za Srbiju i mučenje za Hrvate.

Sustav natjecanja, kojeg nam je teško razumjeti, Hrvatima daje priliku za novi početak jer nakon razigravanja po skupinama sve reprezentacije idu dalje.


No, mogu li igrači izbornika Damira Miljkovića preko noći izbrisati traume iz prvog dijela natjecanja. Što je to krenulo u krivom smjeru u Podgorici i može li stručni stožer u hodu napraviti korekcije? Nikako ne možemo prihvatiti da je 50 poena viška na srpskoj strani realan odnos snaga dviju reprezentacija. Nešto u našim redovima ne štima.

U osmini finala protivnik Hrvatskoj bit će prvoplasirana reprezentacija iz skupine B, najvjerojatnije Slovenija.

Jedna utakmica može promijeniti sve, ali prema onome što smo do sada vidjeli i - 50 od Srbije prolaz Hrvatske bio bi ravan čudu.