Hrvatska
Regija
Debi Markote, Velić puše na hladno

Debi Markote, Velić puše na hladno

Primorska u Draženovom domu.

U 5. kolu ABA lige Cibona će u nedjelju u 17.00 sati ugostiti Koper Primorsku.

Prema novoj Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, a koja je stupila na snagu 27. listopada, ova će utakmica biti odigrana bez prisustva gledatelja.

Prilika je ovo za Cibonu da nakon pobjede protiv Krke poveže još jednu pobjedu u regionalnoj ligi, dok je Primorska jedina ekipa koja u četiri kola još nije upisala nijednu pobjedu.

Treninzima se nakon provedene samoizolacije priključio Damir Markota koji će debitirati na ovoj utakmici. U rosteru će zamijeniti Danka Brankovića.

U najavi utakmice trener Ivan Velić je oprezan:

Imam osjećaj da se stvara dojam da su bodovi već upisani, no ja se ne bi složio s tim. Moramo biti maksimalno fokusirani i koncentrirani, biti ‘unutra’ svih 40 minuta. To je jedini recept. Ako budemo imali takav pristup, onda se možemo nadati još jednoj pobjedi. Ekipa Kopra je dosad bez pobjede i moramo sve napraviti da tako i ostane. Oni su sa svima dosad igrali egal utakmicu nekih dvadesetak minuta, da bi na kraju upisali poraze iz prostog razloga što nemaju širinu rostera. Trebamo biti maksimalno oprezni, gledati sebe i svoju igru, da potvrdimo pobjedu iz Novog mesta i dođemo do svoje druge pobjede u ABA ligi. Priključio nam se Markota, vidi se da je imao dužu pauzu, međutim, on to kompenzira svojim iskustvom. Očekujem da za nekih 15-20 dana dođe u optimalno stanje, podvukao je strateg Vukova.

Kapetan Roko Prkačin ne krije koliko želi još jednu pobjedu…

Primorska je dobra prilika da dođemo do još jedne pobjede. Znamo o kakvim je igračima riječ i kako funkcioniraju. Markota je došao i mislim da će nam puno pomoći u dvoboju s njima, dići će kvalitetu ekipe. Daje nam razinu više u prostoru i dubini. Uklopio se odmah i baš nam je gušt s njim igrati. Šteta je što taj njegov debi neće moći doći podržati i publika, ali nadam se da će se ubrzo ukinuti i ta mjera. Ne krijem da žarko želimo još jednu pobjedu, u nekom smo pozitivnom zanosu nakon Krke i ‘grist’ ćemo sutra do zadnje sekunde da pobijedimo i ovu utakmicu!

Prijenos utakmice će biti na Areni Sport 1.