Hrvatska
Debitant u ligi dočekuje uzdrmane Zadrane

Debitant u ligi dočekuje uzdrmane Zadrane

Autor: Paulo Sarić

Fešta košarke u Trnskom.

Današnjim susretom između KK Zadar i novopečenog premijerligaša KK Bosco zatvorit će se prvo kolo HT Premijer lige, kolo koje je radi Dana neovisnosti bilo razvučeno na čak četiri dana.

Dok domaćin u dvoboj ulazi bez velikog pritiska, Zadrani nemaju taj luksuz. Momci Aleša Pipana traže prvu pobjedu u četiri susreta kako bi makar donekle u drugi plan stavili sve što im se dogodilo proteklih dana. Situacija s Glenom Davisom koji je u dalmatinski klub stigao kao ogromno pojačanje, da bi se nakon dva dana 'predomislio' i počeo mijenjati dogovorene uvjere već je opjevana, no na svjetlo je izbacila neke probleme o kojima se do sada nije glasno govorilo.

Velika je beba u svojih nekoliko dana u Zadru u potpunosti opravdala svoj nadimak, ali i ukazala na unutarnje nesuglasice u klubu. Big Baby u svom se posljednjem videu okomio na nesuđenog trenera Pipana jasno rekavši da se slovenski stručnjak dere i viče na igrače i da ih tretira kao go*na, radi čega navodno nitko ne želi igrati za njega.

Nije tajna da iskusni Slovenac ima uvelike različit pristup od prošlog trenera koji je vodio zadarsku momčad, Aramisa Naglića, kao ni da mu treninzi dosta duže traju, no na samom otvaranju sezone u kojemu KK Zadar praktički niti jednu utakmicu nije odigrao kompletan teško je govoriti o ičemu tako - drastičnom.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

A to sigurno ne može Davis koji je s momčadi proveo tek nekoliko sati. Ako i toliko...

Ipak, činjenica je da Zadar u prva tri susreta ne zna za pobjedu i da u Zagreb putuje samo s jednim ciljem – pobjednički startati u domaće prvenstvo i kupiti nekoliko dana mira uoči novih dvaju gostovanja.

S druge strane, igrači Matije Brkljačića puno opuštenije ulaze u utakmicu. Iako su Zagrepčani momčad koja je izborila ulazak u elitni rang hrvatske košarke pojačali s nekoliko iskusnih igrača poput Stjepana Tešije i Mladena Primorca te dvojicom mladića željnih dokazivanja - Davidom Chavlovichem i Janom Palokajom, večeras neće imati imperativ pobjede.

Dapače, bit će to fešta košarke u Novom Zagrebu i prilika da se okrene novi list u 26-godišnjoj povijesti kluba.

Prvi nastup u elitnom razredu hrvatske košarke i odmah vam u goste dolazi Zadar. Kud ćeš bolje?

Utakmica se igra u Trnskom s početkom u 18 sati.