Hrvatska
Regija
Delaš i 4 Amerikanca zadnja su prepreka Škrljevu na putu do trofeja

Delaš i 4 Amerikanca zadnja su prepreka Škrljevu na putu do trofeja

Autor: Duje Jurić

Prva utakmica finala Alpa Adria kupa.

"Zeleni sa Škrljeva" igraju svoje prvo finale i to europsko. Groznica trese sve ljubitelje Adria Oil Škrljeva, koje sutra od 19 sati u dvorani na Mavrincima protiv mađarskog Egis Kormenda igra prvu finalnu utakmicu Alpe Adria Cupa.

Pred igračima Damira Rajkovića je najteži protivnik u premjernoj sezoni nastupau europskom natjecanju, a goste dočekuju bez prvog centra Davida Ušića i sa tek oporavljenim Stipom Krstanovićem i Markom Šarcem.  

Danas je u dvoranina Mavrincima održana konferencija za novinare "Zelenih", na kojoj su povijesnu utakmicu kluba sa Škrljeva najavili predsjednik kluba Vice Sep, generalni tajnik Alen Miculinić, trener Damir Rajković i kapetan Josip Barnjak.

- Sve je spremno za praznik košarke koji će se u srijedu 3. travnja dogoditi u dvorani na Mavrincima, rekao je predsjednik Vice Sep. Mi smo u suradnji sa Optikom RA-VU tiskali i majice na spomen na ovo finale te smo bili namijenili sredstva od prodaje dati za liječenje male Mile, ali ćemo svejedno sredstva uplatiti u Zakladu Nora Šitum za liječenje neke druge djece. Sutra će nam se u dvorani pridružiti brojni gosti, kao i brojne generacije našeg kluba, jer ne igra se svaki dan finale, završio je predsjednik Sep.

Tajnik kluba Miculinić pozvao je sve da dođu u dvoranu, jer sutra se piše povjest kluba. 

- U goste nam dolazi i pesesetak mađarskih navijača, kao i prijatelja našeg protivnika Egis Kormenda.

Trener Rajković žali što u finalu njegova ekipa neće biti u punom sastavu. Nakon što su se kroz tri protekle utakmice ozlijedili Marko Šarac, Stipe Krsatanović i Davić Ušić, na prva dva će moći računati sutra, dok na Ušića tek u uzvratu koji se igra u Mađarskoj 10. travnja. 

- Egis Kormend ima četiri Amerikanca i našeg Marija Delaša te su jako dobra ekipa. Bore se za prvaka Mađarske. Njeguju brzu košarku te će moji igrači morati puno trčati, ako misle parirati.

Kapetan Josip Barnjak smatra da se sutrašnjeg protivnika može dobiti te da će on i njegovi suigraći učiniti sve da dođu do pobjede.

Utakmica Adria Oil Škrljevo igra se sa početkom u 19 sati u dvorani na Mavrincima, a ulaz je 20 kuna.

Utakmicu će izravno prenositi Kanal Ri pa će svi koji imaju mogućnost gledanja regionalnih televizija na MAX TV-u ili nekim drugim davateljima usluga u cijeloj Hrvatskoj moći pratiti susret. Prijenos jetakođer dostupan i putem YouTube-kanala KK Adria Oil Škrljevo, uz vrhunsku kvalitetu slike i zvuka, odnosno na linku: https://youtu.be/2hTau_Qavlw.