Hrvatska
Demonstracija sile Sesarove Cibone

Demonstracija sile Sesarove Cibone

Autor: Cibona Photo: Marin Sušić - HKS

Vratio se Ljubičić

Bila je Cibona neupitni favorit u prvenstvenom dvoboju protiv Zaboka u okviru 6. kola HT Premijer lige, odigranom u Košarkaškom centru Dražen Petrović. I nije propustila opravdati takvu ulogu i ostvariti još jednu pobjedu, ovaj puta s vrlo uvjerljivih 96:59 (29:14, 22:17, 28:20, 17:8). Puno je toga u smislu konačnog ishoda bilo jasno već nakon prvog poluvremena. U tih 20 minuta Sesarova je momčad bila i rastrčana i precizna i koncentrirana u obrani, pa je do odlaska na odmor već stvorila prednost od 20 koševa razlike (51:31). Prednjačio je pucački vrlo raspoloženi Perasović, dobre su „role“ imali i njegovi suigrači Mazalin i Aranitović dok je u gostujućem sastavu jedino Tomas uspijevao nešto više napraviti. Nastavili su Vukovi podjednako ozbiljno i u trećoj četvrtini u kojoj se razigrao Baković, pa je prednost narasla na 79:51. 

Najveću prednost Cibosi su dosegnuli u posljednjoj dionici dvoboja, a zanimljivo je istaknuti da su se svi igrači u pobjedničkim redovima upisali među strijelce. Najbolji su učinak ostvarili Baković sa 18 koševa i 6 skokova, Perasović je postigao 14 poena kao i Mazalin koji je tomu pridodao 8 skokova i 4 asistencije. U Smiljanićevoj momčadi najučinkovitiji je bio Tomas sa 18 poena i 7 skokova dok je Garrett ubacio 11 koševa. Cibona sada ima omjer 5-1 u ligaškom natjecanju dok je Zabok na obrnutih 1-5.

Josip Sesar, trener Cibone: „U svakom slučaju sam zadovoljan načinom na koji smo otvorili utakmicu i stvorili veliku rezultatsku prednost. Bilo mi je bitno rasporediti minutažu na veći broj igrača, vratio nam se i Ljubičić, zadovoljan sam i njegovim povratkom. Treba imati razumijevanja za nešto lošiju partiju Zaboka, to je momčad u stvaranju, imali su dosta ozljeda, promijenili su i trenera tako da će oni biti sve bolji i nezgodan protivnik svima. Imamo dan odmora i već u petak gostujemo kod Splita koji je doveo i neke nove igrače u odnosu na našu prethodnu utakmicu. Oni igraju na domaćem parketu gdje su uvijek favoriti, međutim, dobro ćemo se pripremiti za njih“.

Marko Baković, prvotimac Cibone: „Meni se otvorilo danas, ali smo odigrali timsku utakmicu i krenuli odmah od starta, ozbiljno i agresivno. Odvojili smo se na „pristojnu“ razliku, održavali to i povećavali sve do kraja. Svi smo podjednako igrali, nismo se previše potrošili i to je također bitno“.

Jurica Smiljanić, trener Zaboka: „Ne mogu biti zadovoljan, Cibona je u svakom segmentu igre pokazala da je viša razina u odnosu na nas. Čestitam kolegi Sesaru na svemu što su dosad napravili kao i na tomu da ga je izbornik Petrović uvrstio u stožer reprezentacije. Nadali smo se pružiti malo bolji otpor u smislu energije i pripreme za ogled sa Škrljevom koji će za nas biti iznimno važan, ali nismo se baš iskazali“.

Luka Tomas: „Uvjerljiva i zaslužena pobjeda Cibone, pokazali su autoritet od početka utakmice. Mi ovo trebamo što prije zaboraviti i pripremiti se za vrlo značajan susret protiv Škrljeva u subotu“