Hrvatska
Depolink Škrljevo dobilo Šibenku, jesu li motori kasno upaljeni?

Depolink Škrljevo dobilo Šibenku, jesu li motori kasno upaljeni?

Autor: Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škljevo

I dalje su tri pobjede iza Alkara i sigurne zone

Nakon tri poraza u nizu DepoLink Škrljeva u Kostreni je pala Šibenka. Zeleni su napokon pokazali da im je mjesto u FavBet Premijer ligi pobijedivši 85:80.

Igraći DepoLink Škrljeva ušli su u utakmicu sa željom da nakon dužeg vremena dođu do nove pobjede. Prvu četvrtinu bolje otvara Šibenka koja u prvih četiri minute ima stalnu prednost od dva razlike. Ipak na početku pete  minute Zeleni prvi puta izjednačavaju pri rezultatu 5:5. Iako je domaćin u dva navrata došao na minus jedan, gosti na mini odmor odlaze prednošću od plus šest 21:15 prije svega zahvaljujući Luki Babiću koji je zabio dvije trice i Marku Lukiću s jednom, obojica su postigla po šest koševa. Isto toliko za DepoLink Škrljevo postigao je Filip Krajina.

Druga četvrtina u znaku je stalnog vodstva gostiju iz Šibenika koji su u dva navrata imali i plus sedam 28:35 i 33:40. Kod domaćina razigrao se Amerikanac Khalil Jamari Whitney koji na isteku prvog poluvremena imao 9 postignutih koševa. S druge strane Babić se zaustavio na 14 za prednost gostiju 36:42 nakon isteka dvadesete minute. Drugi period igre završio je izjednačeno rezultatom 21:21.

Početak treće četvrtine u znaku je DepoLink Škrljeva koje serijom 7:0 na isteku 23' košem Whitneya dolazi u prvo vodstvo pri rezultatu 43:42. U nastavku trećeg perioda igre obje ekipe se izmjenjuju u vodstvu da bi na mini odmor domaćini imali  minimalnu prednost 56:55.

Posljednjih deset minuta Zeleni imaju više od igre, a gosti su pokušali napraviti preokret u 34' minuti kada su nakon minus šest 65:59 došli do minimalnog vodstva 65:66. No, DepoLink Škrljevo se ne predaje pa u 35' odlazi na najveću prednost na utakmici od plus sedam 73:66. Do kraja se igralo koš za koš, da bi domaćin u penal završnici došao do šeste prvenstvene pobjede. Kod domaćina najučinkovitiji su bili: Travion Jamar Hollowell koji je zabio 17, Whitney se zaustavio na 15, a Filip Krajina na 12 postignutih koševa uz 8 skokova. S druge strane Luka babić zabio je 21, a Đorđe Topolović 19 koševa.

Standings provided by Sofascore