Hrvatska
Depolink Škrljevo izbjeglo zadnje mjesto, Zabok pokleknuo u prvoj četvrtini

Depolink Škrljevo izbjeglo zadnje mjesto, Zabok pokleknuo u prvoj četvrtini

Autor: Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škrljevo

Liga za ostanak

Uz zvuke Toronjere koju su izveli Dečki s Kvarnera košarkaši DepoLink Škrljeva proslavili su veliku pobjedu nad Zabokom u utakmici gdje se navijački kaže „paraju gaće“. Na kraju deseta pobjeda Zelenih 104: 87 koja niti jednog trenutka dolazila u pitanje. Ovom pobjedom Škrljevo je izbjeglo direktno ispadanje i lige,a za ostanak u HT Premijer ligi potrebna im je još jedna pobjeda.

Domaćin je od prve minute krenuo po pobjedu. Startna petorka DepoLink Škrljeva imala je nakon tri minute minimalno vodstvo 7:6, da bi u nastavku ubacila u veću brzinu i u 8' imala prednost od plus sedamnaest 26:9. Na mali odmor otišlo se prednošću Zelenih 31:13. Kod domaćina Sandro Antunović sa dvije trice i jednom dvicom se zaustavio osam postignutih koševa, koliko i Viktor Šarić, dok su Martin Jelić i Deryck Thorton postigli po pet. Kod Zaboka osam koševa postigao je Robert Eugene Glasper.

Nastavak  je i dalje u znaku Zelenih koji u 13' imaju najveću prednost od 21 razlike pri rezultatu 40:19. No, onda se  kod Zaboka probudio Lukša Buljević koji je za deset minuta postigao 14 koševa uz dvije trice, pa se na veliki odmor otišlo prednošću Depolink Škrljeva 53:41.

Početkom treće četvrtine gosti uspijevaju doći na minus devet 53:44, ali Zeleni brzo uzvraćaju pa u 25' imaju plus 19 pri rezultatu 65:46. Na isteku tridesete minute na semaforu stoji najveća prednost domaćina do tada od plus 22 pri rezultatu 78:56.

Domaćin polovicom posljednje četvrtine odlazi na plus 31 pri vodstvu 93:62 i tu je prići bio karj. Do kraja utakmice trener Damir Rajković da je prigodu mladima, pa su gosti smanjili na minus sedamnaest.

Najučinkovitiji na utakmici bio je Luka Barišić koji je za Zelene postigao 24 koša uz pet skokova. Antunović je dodao 14, Šarić 12 koševa. Kod Zaboka Glasper je zabio 19, jedan više od Buljevića.