Hrvatska
Depolink Škrljevo želi brz povratak u FAVBET Premijer ligu. Prvi potez je dovođenje Petra Maleša

Depolink Škrljevo želi brz povratak u FAVBET Premijer ligu. Prvi potez je dovođenje Petra Maleša

Autor: KK DepoLink Škrljevo Photo: Basketball Camp Croatia

Izazovna sezona

Košarkaše Depolink Škrljeva na put povratka u Premijer ligu povesti će pedesetdvogodišnji Šibenčanin Petar Maleš. Maleš ima iza sebe uspješnu košarkašku karijeru koju je započeo u rodnom Šibeniku, a igrao je još i za Zrinjevac, Givat Shmuel (Israel), Oyak Renault Bursa (Turska), Hermes Analiticu, Brno (Češka), Apollon Limasoll (Cipar) i na kraju karijere riječki Kvarner.

Završivši kineziologiju u Zagrebu odmah se prebacuje u trenerske vode i uspješno vodi mlade selekcije Šibenke da bi zadnjih sezona bio pomoćni trener Šibenke u Premijer ligi. Protekle sezone u završnici prvenstva vodio je Šibenku kao prvi trener, a zanimljivo je da je 2022. bio pomoćnik u reprezentaciji Danske.

'Zaključak Uprave kluba bio je da nam je za povratak kluba u Premijer ligu, što je cilj, potreban trener koji dobro poznaje Prvu ligu i Premijer ligu, koji poznaje igrače, trenere, klubove. Smatramo da nam sve to donosi Petar Maleš koji je ujedno i veliki radnik, pogotovo sa mladim igračima na čijem se razvoju u Šibeniku dokazao. Vjerujemo da ćemo sa njegovom velikom energijom i željom za dokazivanjem te stručnim radom ostvariti cilj osvajanja Prve lige i povratka u najviši rang u kojemu smo bili devet sezona', rekao je predsjednik kluba Vice Sep. 

'Nakon odlaska iz Šibenika gdje sam proveo cijelu svoju trenersku karijeru, želio sam naći sredinu koja odgovara mojim ambicijama. Mislim da sam je našao i da je to Depolink Škrljevo. U razgovoru sa čelnim ljudima shvatio sam da se radi o dobro organiziranom klubu. Njihova je želja brzi povratak u Premijer ligu što mi se odmah svidjelo i brzo smo se dogovorili. Sad slijedi posao oko sklapanja konkurentne ekipe i borba za prvo mjesto. Imam neke igrače u planu i odmah krećemo u pregovore. Ispred nas je jedna izazovna sezona u kojoj ćemo klub, stručni stožer, igrači i ja učiniti sve da se vratimo u Premijer ligu', poručio je Petar Maleš.