Hrvatska
DepoLink Škrljevu drama na gostovanju kod Bosca

DepoLink Škrljevu drama na gostovanju kod Bosca

Autor: KK Bosco Photo: Marin Sušić/HKS

Derbi začelja

U utakmici 8. kola FAVBET Premijer lige Depolink Škrljevo je na gostovanju u Zagrebu slavilo protiv Bosca 88:91.

U uzbudljivoj i napetoj utakmici od prve do zadnje minute spretno, sretno ali i zasluženo pobjedu odnosi gostujuća ekipa Škrljeva. Prvu četvrtinu dobivaju gosti 17:25, da bi domaćini smanjili za, jedan koš do poluvremena na koje se odlazi s prednošću Škrljeva od sedam razlike (35:42).

U trećoj četvrtini bolja igra domaćina koji prelazi u vodstvo i održava ga do zadnje tri minute utakmice. Onda umor i pad koncentracije kod iskusnijih igrača Bosca koriste gosti te dolaze do egala u zadnjoj minuti. Noa Svoboda zabija vrlo bitnu tricu za vodstvo gostiju dva poena razlike (87:89) 14 sekundi do kraja. Na drugoj strani Jelenković je izborio dva slobodna bacanja, ali promašuje prvo (88:89). Bosco radi brzi faul, a s crte slobodnih bacanja je precizan Svoboda za 88:91. Bosco je pokušao u zadnje tri sekunde pokušati izboriti produžetak, ali su nespretno izgubili loptu i priči je tu bio kraj.

Najbolji pojedinci susreta su bili Šarić i Stanojević sa po 23 poena kod Škrljeva te Jelenković s 22, mladi Katanović  sa 17 i Ivanković sa 16 poena kod Bosca.

Standings provided by Sofascore