Hrvatska
Derbi pred televizijskim kamerama (17 sati, HTV 2)

Derbi pred televizijskim kamerama (17 sati, HTV 2)

Obje momčadi idu po pobjedu.

Danas se s početkom u 17 sati, uz izravan prijenos na HTV-u 2, igra susret trećeg kola HT Premijer lige između Škrljeva i Vrijednosnica Osijek. Obje momčadi imaju polovičan učinak u dosadašnja dva kola, s time da su Osječani do bodova došli u gostima dok su domaćini u svojoj dvorani svladali Hermesa. Danas se obje momčadi nadaju pobjedi.

- Dobili su Zagreb vani, ali izgubili su od Zaboka doma, što je neočekivani kiks. Pokušat će izgubljeno nadoknaditi već kod nas, ali Mavrinci ne smiju biti parket na kojemu će se netko vaditi. Dolaze bez prvog graditelja igre, ozlijeđenog Šarca, ali to nas neće uspavati. Ne smijemo im dozvoliti da se razmašu – kazao je trener domaćeg sastava Damir Rajković, kako prenosi Novi list.

Prijenos na nacionalnoj televiziji bit će motiv više za domaću momčad koju televizijske kamere prate prvi put ove sezone.

- Za nas je to velika premijera. Imamo obvezu predstaviti se u najboljem svijetlu. Vjerujem da ćemo poslati jednu lijepu sliku za neke koji ne znaju što je Škrljevo. Cilj nam je pokazati da ljudi ovdje vole košarku i da košarka na Kvarneru nije umrla – izjavio je Davor Konjević.

FOTO: KK Vrijednosnice Osijek

Trener Vrijednosnica svjestan je težine posla koji ga danas očekuje.

- Iskusna je to momčad, predvođena Štembergerom i Perkovićem. Imaju širinu i dva kvalitetna Amerikanca, od kojih play Brian Williams predvodi [momčad] kao strijelac i asistent – rekao je Vladimir Krstić, kako prenosi Glas Slavonije.

Gosti će u Mavrincima biti oslabljeni neigranjem Aljoše Šarca koji je ovo ljeto potpisao šestogodišnji ugovor s klubom. Njemu bi ulogu, makar djelomično, trebao odraditi novopridošli Josip Boban. No, kapetanovom izostanku unatoč - Osječani idu po pobjedu.

- Jasno je da je neigranje Šarca hendikep, morat ćemo se snaći dok se ne vrati. Njegovu rolu preuzima Boban, a tu može pomoći i Taylor. Vidjet ćemo kako će to funkcionirati. Prilagodba novih igrača još traje, ovo je ipak tek početak sezone, stoga ne treba praviti paniku oko jednog poraza ili ozljede. Čeka nas zahtjevan ispit, ali takvi su bili i prethodni protiv Škrljeva, gdje smo i pobjeđivali, stoga na put ne idemo bez ambicija, usprkos problemima - kaže trener Vrijednosnica Osijek.