Hrvatska
Derbi sredine tablice pripao Gorici, Zabočani propustili tricom u zadnjim trenucima doći do pobjede

Derbi sredine tablice pripao Gorici, Zabočani propustili tricom u zadnjim trenucima doći do pobjede

Autor: Nenad Mudrinić Photo: Nenad Mudrinić

Zanimljiva utakmica u Gorici

U 17. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras ekipe  Gorice i Zaboka, a utakmica je odlučena u zadnjim sekundama kada Zabočani promašuju tricu za pobjedu.

U prve dvije minute gledali smo međusobno ispitivanje snaga nakon kojeg je na semaforu stajalo 5:5. Tada Budimir veže 5 gostujućih poena i Zabok je poveo 5:10. Međutim, Cinac ubacuje tricu i Gorica započinje veliku seriju 15:0  kojom dolazi do dvoznamenkaste prednosti (20:10). U 7. minuti Kalajžić ubacuje tricu za +11 (23:12), a sličnu prednost Bikovi će ostvariti nekoliko puta tijekom utakmice (38:26, 49:41, 73:62). Međutim, uporni gosti svaki put bi se vratili u utakmicu, a tako je bilo i u zadnjoj četvrtini.

Naime, poslije trice Batura u 32. minuti Gorica je otišla na +11 (73:62) i činilo se da je prelomila utakmicu. No, Garrett i Gunjina s desetak poena uspjeli su  smanjiti na samo -1 (76:75). Uslijedila je trica Uljarevića za 79:75 pola minute prije kraja. Budimir je smanjio na 79:77, a kako Gorica nije iskoristila svoj zadnji napad gosti iz Zaboka imali su 13 sekundi za pokušaj potpunog preokreta. Lopta je stigla do Gunjine koji iz kuta gađa tricu. Činilo se da će lopta ući, ali sreća  je pomazila Bikove i lopta ispada iz obruča.  Slavlje Gorice u izuzetno važnoj utakmici koja na kraju može biti presudna u borbi za Ligu za prvaka.

U redovima Gorice večeras je najraspoloženiji bio Borna Kapusta sa 17 poena, 6 asistencija i 5 skokova. Mate Kalajžić ubilježio je 15 poena, a  Dino Cinac ubilježio je 12 poena i 7 skokova. Popis dvoznamenkastih strijelaca zatvorio je Karlo Uljarević s 11 poena čemu je pridodao i 6 asistencija.

Goste je predvodio Jarvis Garrett s 20 poena, a najboljeg pomagača imao je u Juri Gunjini koji je postigao 14 poena i 7 skokova. Fran Jacović zaustavio se na 12 poena i 3 skoka.

Dino Cinac: „Bila je teška utakmica kao što smo i očekivali. Na kraju je doslovno bila na jednu loptu i ovaj put smo bili sretniji od Zaboka i odnijeli smo pobjedu. Mislim da smo zaslužili pobjedu jer smo svih 40 minuta bili ekipa, borili se jedan za drugoga i to nas je na kraju nagradilo.”

Bože Radoš: „Znali smo da je Zabok jedna čvrsta i iskusna ekipa. Jednostavno kod nas se osjetio nedostatak zajedničkih treninga zbog cijele te situacije oko korone. Nismo bili u ritmu kako to inače znamo biti, falilo je timske kohezije i uigranosti. U par navrata smo se odvajali na 7, 8, 10 razlike u drugoj i zadnjoj četvrtini, međutim Zabok se  cijelo vrijeme  vraćao i ja im čestitam na odlično odigranoj utakmici. Na kraju su imali i taj šut za pobjedu. No, s obzirom na sve okolnosti ja čestitam svojim momcima. Ovo je bila jako važna pobjeda za nas, sretni smo i idemo dalje.”

Fran Jacović: „Bila je vrlo zanimljiva utakmica za gledatelje. Obje strane su dobro igrale, a mi smo kao ekipa stvarno dali sve od sebe. Falio nam je jedan igrač, Lukša Buljević, i tu nam je onda nedostajalo malo vanjskog šuta. To je košarka, vratili smo se s -10 u zadnjih 8 minuta. Došli smo u egal i to je taj detalj sportske sreće – lopta je ušla unutra, a zatim izašla van i s tim barem možemo živjeti.”

Jakša Vulić: „Čestitam igračima Gorice na pobjedi. Mislim da je utakmica isto tako mogla otići na našu stranu. Imali smo taj šut za pobjedu u zadnjim sekundama utakmice. Lopta nije ušla, no da nam je netko prije utakmice ponudio takav rasplet mi bi ga sigurno prihvatili. Međutim, to je košarka, jednu utakmicu se tako dobije, drugu se izgubi. Mi smo imali dominaciju pod košem, s druge strane Gorica je malo jača na vanjskim pozicijama i u sudaru te dvije koncepcije dobili smo jednu neizvjesnu utakmicu. Večeras je to otišlo na stranu Gorice, nadam se da ćemo mi drugi put imati više sreće.”

Standings provided by SofaScore LiveScore