Hrvatska
Derbi u Splitu i akcija u Mavrincima

Derbi u Splitu i akcija u Mavrincima

Autor: Paulo Sarić

Domaćini se žele vratiti na pobjedničke staze, a gosti sanjaju iznenađenje.

Danas se igraju prve dvije utakmice petog kola HT Premijer lige. Škrljevo na domaćem terenu u Mavrincima igra protiv Alkara, dok Split dočekuje Vrijednosnice Osijek. Obje utakmice počinju u 19 sati uz prijenose na YouTube kanalima klubova domaćina.

Škrljevo se nakon poraza od Zadra prošlu nedjelju vraća lakšim zadacima. Iako je ekipa s Kvarnera u Dalmaciji pružila puno bolju partiju nego to konačni rezultat pokazuje i dugo vremena držala abaligaša u neizvjesnosti, na koncu je ipak upisala poraz. U prilog joj svakako nije išlo neigranje najiskusnijeg dueta Jasmin Perković – Siniša Štemberger koji je boravio u Kini na završnom turniru 3x3 Toura. Danas bi trebali biti kompletni te s visokim ambicijama i u dobrom raspoloženju dočekuju Sinjane. Gosti, s druge strane, nemaju toliko razloga za zadovoljstvo. Iako ima tek pobjedu manje od svog današnjeg domaćina, Alkar pruža dosta lošije igre te u Mavrince odlazi s tri uzastopna poraza. Dok je gubitak bodova od Cedevite bio unaprijed upisan, porazi od Zagreba i pogotovo Zaboka su pokvarili raspoloženje u Zagori.

- Poraze treba ostaviti iza sebe. Nema se smisla vraćati na nešto što se ne može promijeniti i očajavati. Ipak, ono što možemo jest učiti iz tih poraza. Rekao sam igračima niti ne moramo ići na put ako ćemo pristupiti utakmici kao u Zagrebu. Moramo više vjerovati u ono što radimo i tek tada možemo pričati o drugim stvarima – kazao je trener Kujundžić u najavi susreta za Feratu.hr.

Dodajmo ovome da će Škrljevo prije, za vrijeme i nakon utakmice prodavati klupske rekvizite čime će dodatno doprinijeti gradnji navijačke baze i stvaranju identifikacije s klubom.


U drugom susretu dana KK Split hrvatskog izbornika Ivice Skelina na Gripama ugošćuje Vrijednosnice Osijek. Dvoboj je to dvaju momčadi koje su upisale dva poraza u dosadašnjem tijeku prvenstva, s time da je to slavonski sastav učinio iz četiri, a dalmatinski iz tri utakmice. Iz splitskoga tabora žele što prije zaboraviti neugodan poraz u Tivtu te se vratiti na pobjedničke staze.

- Riječ je o respektabilnoj ekipi koja nije za podcijeniti. Moramo biti maksimalno čvrsti. Mi na domaćem parketu ne znamo za poraz i trebamo dati sve od sebe da doma budemo nepobjedivi. Nemamo puno vremena za analizu protivnika. Igrali smo u Tivtu prije nekoliko dana, a Osijek smo gledali posljednja dva dana. Ritam igranja dvije utakmice tjedno je većini igrača nešto nove te nam nije lako. Nema se vremena razmišljati o prošloj utakmici. Sljedeća je uvijek u fokusu. Mislim da će na kraju sve skupa biti pozitivno za nas – kazao je u najavi susreta centar domaćina Filip Najev za službene Facebook stranice kluba.

FOTO: KK Split/ Ivica Čavka

Osjećani u Dalmaciju dolaze nakon teško izborene pobjede nad Jazinama u posljednjem kolu u kojoj su lakše ozljede zadobili Josip Boban i Bruno Markulin. No, obojica bi trebala biti spremna za večerašnji susret.

- Ozljede su utjecale na trenažni proces, no uspjeli smo se kompletirati dva dana prije puta te će na parket izići ista momčad koja je izborila posljednju prvenstvenu pobjedu. Zbog spleta okolnosti ušli smo u negativnu seriju koju smo prekinuli u susretu protiv Jazina. Ta nam je pobjeda bila nužna jer nas očekuju dva gostovanja na koja idemo bez pritiska. Split nije krenuo u prvenstvo kako je planirao te će protiv nas imati imperativ pobjede – kazao je Vladimir Krstić za Glas Slavonije.

Svim problemima koje su imali proteklog tjedna unatoč, Slavonci se ne predaju uoči puta u Split.

- Izvan stroja im je iskusni centar Mateo Kedžo koji nam je prošle sezone bio nerješiva enigma i prevaga u izjednačenim dvobojima. Split ima kvalitetnu momčad koja je najjača u tranziciji. No, ako ih usporimo, prije svega Scotta i Marčinkovića, možemo ih unervoziti. Naravno, osnovni je preduvjet da mi budemo na potrebnoj razini – zaključio je najavu dvoboja trener gostujućeg sastava.