Hrvatska
Regija
Derbi za kraj godine

Derbi za kraj godine

Autor: Paulo Sarić

Hoće li Budućnost biti umorna od europskih obveza?

Cibona u subotu utakmicom protiv Budućnosti zatvara kalendarsku godinu. Vukovi su ubilježili tri uzastopne pobjede te u dobrom raspoloženju dočekuju lidera regionalne lige.

- Iskoristio bih ovu priliku da svima poželim sve najbolje povodom blagdana – započeo je svoje obraćanje medijima trener Cibone Ante Nazor i nastavio - također bih čestitao našem idućem protivniku Budućnosti na plasmanu u TOP 16 Eurokupa. Prije nekoliko smo dana gledali njihovu suverenu pobjedu u utakmici protiv Lietkabelisa, a i zapaženi rezultati u ABA ligi i dioba prvoga mjesta s Crvenom zvezdom sugeriraju da je riječ o izuzetno jakom protivniku. Na svim su pozicijama popunjeni s dva ili tri kvalitetna igrača. Imaju nekoliko momaka koji su jaki na lopti. To su prvenstveno playmakeri Gordić i Ivanović te šuter Gibson. Ukoliko budemo radili dobar pritisak na loptu i linije dodavanja te uspijemo oduzeti komunikaciju između unutarnje i vanjske igre protivnika, budući da im većina prednosti dolazi s vanjskih pozicija, što u igri jedan na jedan, što u pick and rollu, imamo se pravo nadati najboljem ishodu.

Ovosezonsko pojačanje Cibosa, iskusni Josip Bilinovac, počeo je dizati razinu svojih igra kako sezona odmiče. U prošlom je kolu HT Premijer lige s 19 koševa, tri asistencije i dvije ukradene lopte predvodio svoju momčad do pobjede nad Zagrebom, dok je u slavlju protiv Petrol Olimpije u Ljubljani ubacio šest koševa, uz po skok i asistenciju, za nešto više od 15 minuta na parketu. No, Cibona je s njim u igri napravila plus 17 i trasirala si put do pobjede.

- Trener je sve rekao. Budućnost je kvalitetna momčad koja dobro igra na oba fronta i ima zapažene rezultate. Radi se o dosta dobro posloženoj ekipi koja voli nametnuti svoj ritam, pa će dosta toga ovisiti o nama samima. Trebamo, prije svega, zaustaviti njihove bekove od kojih sve počinje - kazao je hrvatski reprezentativac Josip Bilinovac koji se pridružio treneru u čestitkama povodom blagdana.

Zagrepčani u utakmicu ulaze kompletni, dok će Crnogorcima nedostajati Filip Barović, a upitan je i nastup Suada Šehovića. Momčad Aleksandra Džikića vodi 16-13 u međusobnim dvobojima u ABA ligi, no Cibona je na svom terenu ostvarila osam pobjeda te se nada da će u subotu doći do devete, čime bi se primaknula četvrtoj poziciji koja vodi u doigravanje Jadranske lige.

Utakmica se igra u subotu u Draženovom domu, s početkom u 21 sat.