Hrvatska
Deset klubova uz čestitku Bambini kreće u lov na naslov prvaka Splitske košarkaške lige

Deset klubova uz čestitku Bambini kreće u lov na naslov prvaka Splitske košarkaške lige

Autor: Z.D.

Naslov brani Pošk

Najava prvog kola Splitske košarkaške lige

Nakon iscrpljujućeg i neizvjesnog završetka prošle sezone u kojoj je naslov odnijela ekipa Poška, došli smo do početka devetnaeste sezone Splitske košarkaške lige. Tijekom ljeta su se u tišini odvijale pripreme za novu sezonu. Ove sezone u ligi nastupa 10 ekipa, a sustav natjecanja je dvokružni. U playoffu će snage odmjeriti 6 najboljih ekipa regularnog dijela. Dvije prvoplasirane ekipe će biti smještene direktno u polufinale, a ostale 4 momčadi će razigravati za preostala dva polufinalna mjesta. Ovim putem želimo čestitati momčadi Bambine koja ove sezone slavi veliku obljetnicu, 30 godina svoga postojanja. U današnjem svijetu teško je 30 godina raditi bilo koji posao, a posebno je fascinantno da neki od igrača iz originalne postave Bambine još uvijek nastupaju za svoju momčad istim žarom kao prve sezone. Nadamo se da je pred nama još jedna uzbudljiva i neizvjesna sezona u kojoj će do zadnje četvrtine finala biti teško pretpostaviti nove osvajače.

Najava utakmica 1. kola:

Subota – 15.10.

 

12:00  UKV Adriatic – Strožanac

Prvo kolo otvaraju lanjski finalisti UKV Adriatic protiv ekipe Strožanca. UKV Adriatic poznat po boljoj igri pod košem nego po vanjskom šutu trebao bi ipak biti favorit protiv ekipe Strožanca koja se preko ljeta pojačala sa par igrača sa drugoligaških terena, te jednim povratnikom iz inozemstva.

14:00 KK Skipper Pizzeria – Bambina

Ova utakmica nam donosi ogled dva lanjska četvrtfinalista. Dvije iskusne ekipe čije utakmice često završe s malim brojem poena. Ovdje je teško odrediti favorita jer ne znamo je li ekipa Skippera uspjela zadržati svoje vedete iz prošle sezone, a nekad prvoligaške igrače Glavinića i Žitka. Momčad Bambine je cijele prošle sezone uglavnom ovisila o nastupima svog glavnog igrača Luke Petrašića, te će biti interesantno kako će on ove sezone balansirati između nastupa u Prvoj hrvatskoj ligi za momčad Omiša i utakmica Splitske košarkaške lige.

16:00 KK Brda – KK Dems

Dvoboj između lani posljednjeplasirane momčadi s Brda, te polufinalista Demsa naizgled bi trebao biti jednosmjerna utakmica. Ipak s obzirom da u lanjska dva dvoboja ovih protivnika je Dems pitanje pobjednika rješavao tek u zadnjim minutama ne isključujemo neizvjesnu utakmicu. Ekipa Brda je i ove sezone u svom standardnom sastavu, dok je ekipa Demsa zbog ozljeda s kraja sezone zamijenila 5,6 igrača s lanjskog rostera.

Nedjelja – 16.10.

 

12:00 Pošk Dolina Gležnjeva – KK Marjan

Definitivno derbi prvog kola ovogodišnje sezone. Lanjski osvajač u svoj novi pohod na tron kreće protiv ekipe Marjana koji ove godine imaju najviše ciljeve. Momčad Poška bi ove godine mogla biti oslabljena neigranjem par bitnih rotacijskih igrača iz prošle sezone, no ne sumnjamo da će vodstvo ekipe pronaći i više nego dostojne zamjene. Što se momčadi Marjana tiče, oni su za ovu sezonu proširili svoju plejadu bivših nositelja igre sinjskog Alkara. Iako već u veteranskim godinama to su i dalje jako kvalitetni igrači i kad su u punom sastavu mogu pomrsiti račune svakoj ekipi pa tako i lanjskom prvaku Pošku.

14:00 Al'Amo – Bačvice

Kolo nam se zatvara utakmicom između najmlađe ekipe lige Al'Ama i Bačvica. Ova utakmica bi trebala imati najbrži ritam od svih utakmica prvog kola i vjerojatno ćemo baš u njoj vidjeti veliki broj postignutih poena. Ove sezone je momčad Al'Ama inače poznata po velikom broju šutiranih trica, u svoj roster dodala par igrača sklonijih igri ispod koša. Momčad Bačvica nakon razočaravajuće prošle sezone je proširila svoj roster sa najboljim igračima ekipe TTP-a koja je odustala od lige, te se nadaju biti ozbiljni pretedentni na mjesto u playoffu. U svakom slučaju ovo je utakmica koja može otići na obe strane i u kojoj nema favorita.